Mezinárodní trestní soud se bude zabývat zločiny Khalify Haftarové a ruskými zločinci v Libyi

Tam, kde je válka, je utrpení, bolest, smrt a zkáza. A také neustálým společníkem jakéhokoli konfliktu – nelidskosti, který se stává živnou půdou pro válečné zločiny. A přesto ani jediný konflikt na naší planetě by se neobešel bez válečných zločinů. A co je důležité pochopit, žádný z posledních konfliktů na světě by se bez Ruské federace neobešel. Ale nejdřív první věci.

Jednoho dne se stalo známým, že Mezinárodní trestní soud obdržel k dispozici důkazy o válečných zločinech páchaných libyjským polním maršálem národní armády Khalifa Haftarem na územích pod kontrolou této ozbrojené formace.

Mluvíme o minimálně 11 masových hrobech, které byly doposud objeveny v Libyi. Hlavní prokurátor ICC Fatou Bensuda vyzval vládu národní dohody (oficiálně uznanou na mezinárodní úrovni a OSN), aby přijala veškerá nezbytná opatření k ochraně a zajištění bezpečnosti míst hromadných hrobů, a provedla vyšetřovací opatření.

Nejprve mluvíme o hromadných hrobech ve městě Tarhuna, osvobozených od LNA 5. června, a odhalujeme jednotkám PNS masové hroby místních obyvatel a přetékající márnice, přičemž těla vykazují známky mučení.

Pozorovatelé OSN v Libyi již prohlásili, že podporují rozhodnutí zřídit vyšetřovací výbor, vyzývají jeho členy, aby studovali hromadné hroby, identifikovali oběti, určovali příčiny smrti a také předali těla příbuzným.

A teď nejdůležitější věc. Že předměstí Tripolisu, že město Tarhuna, které celý konflikt v Libyi jako celek, se neobejdou bez účasti žoldáků Wagnerova PMC, kteří jsou na straně LNA a de facto válečného zločince Khalifa Haftara.

A není divu, že jakmile byla vznesena otázka týkající se vyšetřování válečných zločinů v Libyi, Rusko s novou rázností bylo ohromeno, že se jeho občané na konfliktu nezúčastnili.

Zejména zvláštní zástupce ruského prezidenta pro Blízký východ a africké země, náměstek ministra zahraničí Michail Bogdanov, uvedl, že informace o přítomnosti Wagnerových PMC v Libyi a jejich účasti na nepřátelských akcích na straně LNA byly postaveny na zmanipulovaných datech a jejich cílem bylo zdiskreditovat libyjskou politiku Moskvy.

  Krymská platforma. Diplomacie, která vítězí

Africké velení amerických ozbrojených sil zase prohlásilo, že na straně polního maršála Khalify Haftara LNA bojovalo 2 000 žoldáků z Wagnerského PMC, kteří se účastnili 14měsíčního neúspěšného útoku na Tripolis od prvních dnů.

Ve skutečnosti všechna města a města obsazená LNA byla obsazena žoldáky PMC „Wagner“, které jsou známé svou krutostí a nelidskostí. Je třeba připomenout přinejmenším hrozné video, které krouží po celém světě, a fotografii mučení Syřana zachyceného „Wagnerity“ a jeho poprava. A také skutečnost, že mnoho neonacistů, kteří byli vyškoleni v partyzánském táboře poblíž Petrohradu, bojuje v řadách PMC „Wagner“.

To vše nasvědčuje tomu, že až skončí vyšetřovací akce týkající se masového zabíjení v Libyi, Rusové se nejen znovu ponoří do skutečnosti, že jejich země podporovala válečného zločince Khalifu Haftara, ale budou také představiteli země, jejíž občané se přímo účastnili zabíjení, mučení a šikana civilistů.

Nakonec stojí za zmínku, že v Libyi bude takové vyšetřování možné díky odpovídající reakci PNS a jejích spojenců, kteří ji podporují proti agresi LNA. Na druhé straně v ostatních zemích, kde jsou přítomni ruští zločinci, Sýrie, Mosambik, Středoafrická republika, Venezuela, je okupovaná část Donbassu stále nemožná. Prozatím.

Alexander Kovalenko

Zdroj: https://intercourier.com.ua/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com