Cynismus a provokace pod rouškou dobra. Válka za pravdu nebo lež zabalená do pražské reality

Začátkem týdne byla v Praze zahájena výstava prací jisté Kristiny Melnikové, která se postavila do pozice vojenské zpravodajky EADaily, která několik let přinášela „pravdu“ o válce na ukrajinském Donbasu.

Její „pravda“ má však výhradně ruský podtext a je pokračováním jasné linie Kremlu vnucovat vlastní vizi situace a vlastní pravidla hry.

Tuto akci zdobil jistý patos – výstavu zahájil předseda Komunistické strany České republiky a Moravy (která se spolu s redakcí Haló noviny stala iniciátorem akce), poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná.

Podle názoru moskevských kurátorů to zřejmě mělo akci dodat váhu a přitáhnout pozornost veřejnosti.

„Nemají jinou šanci na sebe upoutat naši pozornost, než prostřednictvím vaší kamery, vašeho vidění světa. Hluboce věřím, že tyto fotografie dokážou zapálit alespoň malý plamínek, který spolu s námi přiměje lidi k úsilí v boji proti nesmyslným vojenským konfliktům, a hlavní je, že konečně skončí, řekl poslanec.

Řekla také, že čeští komunisté bojují proti diktatuře vojensko-politických aliancí.

„Česká média nám ukazují něco úplně jiného, ​​než co nám může přinést člověk, který vše viděl na vlastní oči a který se snaží chránit právo na život, aby nám ukázal, jak blízko nám již neexistuje poklidný život a co všichni za to neseme obrovskou zodpovědnost, aby tyto nesmyslné konflikty konečně skončily,“ řekla Kateřina Konečná.

Když posloucháte taková prohlášení politika, chápete, jak jsou přesná a spravedlivá. Tady jsou jen akcenty posunuté o dost. A to „nepatrně“ radikálně mění vektor vnímání.

Ano, samozřejmě, každý normální člověk chce ukončit válku, a dokonce jí zabránit. Ale paní komunistka, zapomněla uvést, kdo se stal skutečným podněcovatelem konfliktu na Donbasu. A blízkost těchto událostí je skutečně zřejmá, stejně jako role Moskvy v jejich podněcování.

Cynicky zamlčuje, že to bylo Rusko, které úmyslně využilo nestabilní situace na Ukrajině (vzniklé v důsledku trestné činnosti exprezidenta Janukovyče a jeho následného útěku ze země), rozpoutalo válku a obsadilo část území sousedního státu.

Fotoredaktor Halo novin a zástupce Komunistické strany ČR a Moravy  Roman Blaško, který také vystoupil na zahájení výstavy a prohlásil krásný projev, že „Donbass je v čele evropského boje proti nové fašismu a že cítí osobní odpovědnost za životy lidí, kteří se nebáli vystoupit proti neofašismu a západní hegemonii, která jej podporuje.

  Šílenství běloruského schizofrenika nebo dobře naplánovaná kremelská akce. Další signál pro Evropu

„Naše bitva je protiválečný boj. Liberální česká média o tragédii války na Donbasu mlčí a slouží transatlantickým zájmům, které jsou na Ukrajině velmi silné. Neoliberalismus dráždí státy, zabírá zdroje jiných zemí a Rusko mu v tom brání, hraje stabilizační roli ve světě. Hlavním cílem transatlantické politické sféry je zničení Ruska, zabavení jeho zdrojů. Česká republika je důležitým bodem na mapě Evropy, který rozděluje transatlantický svět a východní Evropu. Západ ničí tradiční vazby České republiky a stahuje ji do transatlantického bloku,“ uzavřel Blaško.

Slovo dalo slovo – vyprávění Kremlu. Ano, fašismus v Evropě skutečně zvedá hlavu. Ale nepřichází ze Západu, ale právě ze strany Moskvy. A touha Prahy interagovat s transatlantickým blokem je jen zárukou nešíření neofašismu na planetě.

A to je právě to, co mate Moskvu, která propadá hysterii, protože Česká republika demonstrující demokracii a nezávislost směřuje k míru a stabilitě.

V tomto duchu bylo velmi vhodné zmínit situaci s občanem Ruské federace Franchetti, který byl zatčen v České republice za teroristické aktivity na území Ukrajiny, který podle mluvčího „předal slovo obyvatelé Donbasu, stejně jako ti obyvatelé Ukrajiny, kteří jsou zbaveni možnosti mluvit.“

Je tu jen jedno, ale – „promluvil“, Franchetti a jemu podobní, se zbraněmi v rukou a na kolejích tanků, a pokračují v tom dodnes.

Vrchol cynismu zazněl z úst politika: „Lidé žijící na Donbasu nepřijali současný fašistický stát podporovaný USA a tito lidé v „LPR“ a „DPR“ bojují za nás, za mír v Evrope, oni jsou v první linii tohoto boje a naší povinností je jim pomoci. Obyvatelé Donbasu jsou pro nás hrdinové.“

Ano, ti, kdo brání mír na Donbasu, jsou skutečně hrdinové, ale musí bojovat pouze s agresivním Kremlem, který vytváří body neustálé nestability a chaosu, financuje teroristy a snaží se všemi prostředky utopit Evropu ve válce.

  Husák byl velký lump, ale aspoň inteligentní. Babiš je jen prázdná figurína

„Válku na Donbasu označila OSN za nejkrvavější válku v Evropě od konce druhé světové války. Desítky tisíc zraněných a mrtvých, včetně tisíců civilistů. Zároveň, jak všichni v téže OSN přiznali, většina civilních obětí padá na území, které Kyjev nekontroluje, „řekl politik a okamžitě usoudil, že“ všichni tito lidé trpí ostřelováním ukrajinské armády souhlas a mlčení mezinárodních struktur“.

Chápete všechen cynismus a podvod takového prohlášení. K manipulaci a kroucení dochází přímo před vašima očima, aniž byste se museli skrývat.

„A tato válka stále pokračuje, probíhá každý den – někde nedaleko Prahy a dalších evropských metropolí jsou pole posetá minami a vyrytá zákopy. Pro tisíce lidí, kteří tam žijí, začíná ráno zvuky příletů granátů, “uvedli zástupci Komunistické strany České republiky.

Jen ještě zapomněli upřesnit detail – iniciátorem toho všeho je Moskva. Střely na Donbasu létají ruské, stejně jako tanky, děla a kulomety.

A pseudorepublikám neustále dodáváme „humanitární pomoc“ z Ruské federace, nejde o nic jiného, ​​než o dodávky teroristických sil militantů s Moskvou: finance, zbraně a munici.

Na prezentované výstavě se organizátoři pokusili o paralely mezi současným děním na Donbasu a osvobozením Prahy Rudou armádou.

Zástupce Komunistické strany České republiky tak předal kremelskému propagandistovi dopis a kopie historických fotografií z jeho rodinného alba, na nichž bylo osvobození zachyceno, s tím, že „v České republice na to pamatují a ctí památku sovětských vojáků , bez ohledu na propagandu prozápadních politiků.“

A sama „korespondentka“ při oznamování své práce na sociálních sítích poznamenala, že Ulice politických vězňů v centru Prahy, kde byla výstava otevřena, existuje již od dob socialismu, protože v budově podél této ulice sídlilo gestapo v době nacistické okupace.

„Ale Prahu osvobodila Rudá armáda a teď tu není gestapo, ale nedaleko je nádherné Národní muzeum a divadlo a také galerie Futura, kde probíhá moje první osobní výstava.“

A opět o druhé světové válce. Samozřejmě, že Rudá armáda vyhnala Němce z Československa a tomu se dá říkat osvobození. A Češi s úctou ctí památku vojáků, kteří se obětovali ve jménu svobody českého lidu.

  Zakázat ruská víza do Evropy? Běžný Rus by měl pocítit odpovědnost za politiku Kremlu, říká politolog

Našli díky tomu lidé svobodu? Koneckonců, když Moskva vyhnala nacisty, sama obsadila Čečenskou republiku, zaujala místo agresora a sama se stala okupantem.

Mimochodem, o autorovi výstavy se toho ví hodně. Zejména česká novinářka Ingrid Romantsová nazvala Melnikovovou spolupachatelkou teroristů a připomněla, že v České republice je propagace terorismu, kterou provádí prokremelská propagandistka Melniková a organizátoři výstavy, trestným pojmem a podle českého práva „propagace terorismu“ stanoví trest odnětí svobody na dva až deset let.

„Na sociálních sítích,“ řekla česká novinářka, „se přátelí s teroristy z Donbasu, propaguje jejich vojenské aktivity na okupovaných územích ukrajinského státu.

Na Ukrajině, kde tato osoba „plodně pracovala“, je také dobře známá. Peacemaker Center (publikace, která zveřejňuje seznamy teroristů a jejich kompliců) zařadila Melnikovovou na seznam již v září 2017.

Je obviněna z opakovaného nedovoleného překročení státní hranice Ukrajiny ve spolupráci s teroristickými organizacemi při účasti na propagandistických aktivitách Ruské federace proti Ukrajině.

A ještě něco: Melniková schvaluje okupaci Krymu Ruskem, kterou OSN a další organizace včetně Ministerstva zahraničních věcí ČR označují za okupaci.

To, co se děje s touto výstavou, je celkem orientační. Toto není jen zahajovací den, je to další pokus Kremlu metodou prosazování „pravdy o Donbasu“ představit svůj pohled, ovlivnit myšlení obyvatel Evropy.

A ne náhodou se to děje v České republice, která pro Kreml nečekaně opustila orbitu svého vlivu.

A nyní Moskva, která shromáždila všechny zbývající síly v České republice, se snaží prosadit své vlastní. A fakt, že organizátorem je komunistická strana (horlivý příznivec Kremlu), mluví za vše.

Poté, co ruské speciální služby v osobě jejich agentů „Petrova“ a „Boshirova“ vyhodily do vzduchu sklady v ČR, nyní chtějí ještě „vyhodit do povětří“ naše základy.

Čeští občané se už ke komunistům vyjádřili – tato politická síla se do nového parlamentu nedostala. Stejně tak Češi vyjadřují přání držet krok s civilizovaným světem, který se vyvíjí směrem k transatlantické spolupráci.

A je důležité pochopit, že budoucnost země je v rukou současných generací.

Autor:  Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com