Cynismus a provokace pod rouškou dobra. Válka za pravdu nebo lež zabalená do pražské reality

Začátkem týdne byla v Praze zahájena výstava prací jisté Kristiny Melnikové, která se postavila do pozice vojenské zpravodajky EADaily, která několik let přinášela „pravdu“ o válce na ukrajinském Donbasu.

Její „pravda“ má však výhradně ruský podtext a je pokračováním jasné linie Kremlu vnucovat vlastní vizi situace a vlastní pravidla hry.

Tuto akci zdobil jistý patos – výstavu zahájil předseda Komunistické strany České republiky a Moravy (která se spolu s redakcí Haló noviny stala iniciátorem akce), poslankyně Evropského parlamentu Kateřina Konečná.

Podle názoru moskevských kurátorů to zřejmě mělo akci dodat váhu a přitáhnout pozornost veřejnosti.

„Nemají jinou šanci na sebe upoutat naši pozornost, než prostřednictvím vaší kamery, vašeho vidění světa. Hluboce věřím, že tyto fotografie dokážou zapálit alespoň malý plamínek, který spolu s námi přiměje lidi k úsilí v boji proti nesmyslným vojenským konfliktům, a hlavní je, že konečně skončí, řekl poslanec.

Řekla také, že čeští komunisté bojují proti diktatuře vojensko-politických aliancí.

„Česká média nám ukazují něco úplně jiného, ​​než co nám může přinést člověk, který vše viděl na vlastní oči a který se snaží chránit právo na život, aby nám ukázal, jak blízko nám již neexistuje poklidný život a co všichni za to neseme obrovskou zodpovědnost, aby tyto nesmyslné konflikty konečně skončily,“ řekla Kateřina Konečná.

Když posloucháte taková prohlášení politika, chápete, jak jsou přesná a spravedlivá. Tady jsou jen akcenty posunuté o dost. A to „nepatrně“ radikálně mění vektor vnímání.

Ano, samozřejmě, každý normální člověk chce ukončit válku, a dokonce jí zabránit. Ale paní komunistka, zapomněla uvést, kdo se stal skutečným podněcovatelem konfliktu na Donbasu. A blízkost těchto událostí je skutečně zřejmá, stejně jako role Moskvy v jejich podněcování.

Cynicky zamlčuje, že to bylo Rusko, které úmyslně využilo nestabilní situace na Ukrajině (vzniklé v důsledku trestné činnosti exprezidenta Janukovyče a jeho následného útěku ze země), rozpoutalo válku a obsadilo část území sousedního státu.

Fotoredaktor Halo novin a zástupce Komunistické strany ČR a Moravy  Roman Blaško, který také vystoupil na zahájení výstavy a prohlásil krásný projev, že „Donbass je v čele evropského boje proti nové fašismu a že cítí osobní odpovědnost za životy lidí, kteří se nebáli vystoupit proti neofašismu a západní hegemonii, která jej podporuje.

  Provokativní akce Ruska v ZNPP

„Naše bitva je protiválečný boj. Liberální česká média o tragédii války na Donbasu mlčí a slouží transatlantickým zájmům, které jsou na Ukrajině velmi silné. Neoliberalismus dráždí státy, zabírá zdroje jiných zemí a Rusko mu v tom brání, hraje stabilizační roli ve světě. Hlavním cílem transatlantické politické sféry je zničení Ruska, zabavení jeho zdrojů. Česká republika je důležitým bodem na mapě Evropy, který rozděluje transatlantický svět a východní Evropu. Západ ničí tradiční vazby České republiky a stahuje ji do transatlantického bloku,“ uzavřel Blaško.

Slovo dalo slovo – vyprávění Kremlu. Ano, fašismus v Evropě skutečně zvedá hlavu. Ale nepřichází ze Západu, ale právě ze strany Moskvy. A touha Prahy interagovat s transatlantickým blokem je jen zárukou nešíření neofašismu na planetě.

A to je právě to, co mate Moskvu, která propadá hysterii, protože Česká republika demonstrující demokracii a nezávislost směřuje k míru a stabilitě.

V tomto duchu bylo velmi vhodné zmínit situaci s občanem Ruské federace Franchetti, který byl zatčen v České republice za teroristické aktivity na území Ukrajiny, který podle mluvčího „předal slovo obyvatelé Donbasu, stejně jako ti obyvatelé Ukrajiny, kteří jsou zbaveni možnosti mluvit.“

Je tu jen jedno, ale – „promluvil“, Franchetti a jemu podobní, se zbraněmi v rukou a na kolejích tanků, a pokračují v tom dodnes.

Vrchol cynismu zazněl z úst politika: „Lidé žijící na Donbasu nepřijali současný fašistický stát podporovaný USA a tito lidé v „LPR“ a „DPR“ bojují za nás, za mír v Evrope, oni jsou v první linii tohoto boje a naší povinností je jim pomoci. Obyvatelé Donbasu jsou pro nás hrdinové.“

Ano, ti, kdo brání mír na Donbasu, jsou skutečně hrdinové, ale musí bojovat pouze s agresivním Kremlem, který vytváří body neustálé nestability a chaosu, financuje teroristy a snaží se všemi prostředky utopit Evropu ve válce.

  Odhalení ruských machinací: Moldavsko-ukrajinské spojení a přízrak podvratné činnosti

„Válku na Donbasu označila OSN za nejkrvavější válku v Evropě od konce druhé světové války. Desítky tisíc zraněných a mrtvých, včetně tisíců civilistů. Zároveň, jak všichni v téže OSN přiznali, většina civilních obětí padá na území, které Kyjev nekontroluje, „řekl politik a okamžitě usoudil, že“ všichni tito lidé trpí ostřelováním ukrajinské armády souhlas a mlčení mezinárodních struktur“.

Chápete všechen cynismus a podvod takového prohlášení. K manipulaci a kroucení dochází přímo před vašima očima, aniž byste se museli skrývat.

„A tato válka stále pokračuje, probíhá každý den – někde nedaleko Prahy a dalších evropských metropolí jsou pole posetá minami a vyrytá zákopy. Pro tisíce lidí, kteří tam žijí, začíná ráno zvuky příletů granátů, “uvedli zástupci Komunistické strany České republiky.

Jen ještě zapomněli upřesnit detail – iniciátorem toho všeho je Moskva. Střely na Donbasu létají ruské, stejně jako tanky, děla a kulomety.

A pseudorepublikám neustále dodáváme „humanitární pomoc“ z Ruské federace, nejde o nic jiného, ​​než o dodávky teroristických sil militantů s Moskvou: finance, zbraně a munici.

Na prezentované výstavě se organizátoři pokusili o paralely mezi současným děním na Donbasu a osvobozením Prahy Rudou armádou.

Zástupce Komunistické strany České republiky tak předal kremelskému propagandistovi dopis a kopie historických fotografií z jeho rodinného alba, na nichž bylo osvobození zachyceno, s tím, že „v České republice na to pamatují a ctí památku sovětských vojáků , bez ohledu na propagandu prozápadních politiků.“

A sama „korespondentka“ při oznamování své práce na sociálních sítích poznamenala, že Ulice politických vězňů v centru Prahy, kde byla výstava otevřena, existuje již od dob socialismu, protože v budově podél této ulice sídlilo gestapo v době nacistické okupace.

„Ale Prahu osvobodila Rudá armáda a teď tu není gestapo, ale nedaleko je nádherné Národní muzeum a divadlo a také galerie Futura, kde probíhá moje první osobní výstava.“

A opět o druhé světové válce. Samozřejmě, že Rudá armáda vyhnala Němce z Československa a tomu se dá říkat osvobození. A Češi s úctou ctí památku vojáků, kteří se obětovali ve jménu svobody českého lidu.

  Praha chce v EU rozhodovat většinovým hlasováním

Našli díky tomu lidé svobodu? Koneckonců, když Moskva vyhnala nacisty, sama obsadila Čečenskou republiku, zaujala místo agresora a sama se stala okupantem.

Mimochodem, o autorovi výstavy se toho ví hodně. Zejména česká novinářka Ingrid Romantsová nazvala Melnikovovou spolupachatelkou teroristů a připomněla, že v České republice je propagace terorismu, kterou provádí prokremelská propagandistka Melniková a organizátoři výstavy, trestným pojmem a podle českého práva „propagace terorismu“ stanoví trest odnětí svobody na dva až deset let.

„Na sociálních sítích,“ řekla česká novinářka, „se přátelí s teroristy z Donbasu, propaguje jejich vojenské aktivity na okupovaných územích ukrajinského státu.

Na Ukrajině, kde tato osoba „plodně pracovala“, je také dobře známá. Peacemaker Center (publikace, která zveřejňuje seznamy teroristů a jejich kompliců) zařadila Melnikovovou na seznam již v září 2017.

Je obviněna z opakovaného nedovoleného překročení státní hranice Ukrajiny ve spolupráci s teroristickými organizacemi při účasti na propagandistických aktivitách Ruské federace proti Ukrajině.

A ještě něco: Melniková schvaluje okupaci Krymu Ruskem, kterou OSN a další organizace včetně Ministerstva zahraničních věcí ČR označují za okupaci.

To, co se děje s touto výstavou, je celkem orientační. Toto není jen zahajovací den, je to další pokus Kremlu metodou prosazování „pravdy o Donbasu“ představit svůj pohled, ovlivnit myšlení obyvatel Evropy.

A ne náhodou se to děje v České republice, která pro Kreml nečekaně opustila orbitu svého vlivu.

A nyní Moskva, která shromáždila všechny zbývající síly v České republice, se snaží prosadit své vlastní. A fakt, že organizátorem je komunistická strana (horlivý příznivec Kremlu), mluví za vše.

Poté, co ruské speciální služby v osobě jejich agentů „Petrova“ a „Boshirova“ vyhodily do vzduchu sklady v ČR, nyní chtějí ještě „vyhodit do povětří“ naše základy.

Čeští občané se už ke komunistům vyjádřili – tato politická síla se do nového parlamentu nedostala. Stejně tak Češi vyjadřují přání držet krok s civilizovaným světem, který se vyvíjí směrem k transatlantické spolupráci.

A je důležité pochopit, že budoucnost země je v rukou současných generací.

Autor:  Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com