„Patriot“ pro Ukrajinu je studená sprcha pro Moskvu. Kremlský Fuhrer hledá výmluvy.

Návštěva prezidenta Ukrajiny ve Spojených státech, která se uskutečnila o den dříve, se stala milníkem nejen v ukrajinsko-amerických vztazích, ale také svědčila o neotřesitelné podpoře ukrajinského lidu ze strany celého civilizovaného světa.

Právě Spojené státy se staly hlavní lokomotivou takové podpory a vyvrcholilo to prohlášením Bílého domu o přesunu systému protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva.

Zpráva se ukázala být tak velkolepá, že v Kremlu při této příležitosti zavládla doslova hysterie. Propagandisté ​​všeho druhu a osobně i samotný bunkr Fuhrer začali bláznivě produkovat prohlášení, jejichž účelem je zabránit Západu pomáhat Ukrajině bránit se.

Vrchní velitel bunkru začal obviňovat Spojené státy z „prodlužování“ války a snažil se přesvědčit (ačkoli není jasné koho), že americké systémy protiraketové obrany „neplní“ obranné cíle.

Tedy Moskva velmi přesně chápe, že její cpání do informačního prostoru již nefunguje a rozhodující roli má podpora Ukrajiny ze strany západních spojenců. I když v prvních měsících války se Kremlu stále dařilo bránit evropským vůdcům před „unáhlenými kroky na podporu Kyjeva“.

Ale poté, co celý svět sleduje otevřenou a cynickou válku ruské armády nikoli s ozbrojenými silami Ukrajiny, ale s civilním obyvatelstvem – zničení infrastruktury státu a samotných Ukrajinců, dokonce i ti „nejpochybnější“ Evropští politici změnili názor.

Přesun systému protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva Washingtonem posílí schopnost Ukrajiny přesně chránit kritickou infrastrukturu před ruskými raketovými útoky, které jsou zaměřeny na poškození civilního obyvatelstva.

Systémy Patriot dodávané do Kyjeva navíc zasahují do Putinových pokusů donutit Ukrajinu k jednání o jeho podmínkách. Právě kvůli tomu je ale podle kremelské kliky sousední stát ničen.

Je důležité si uvědomit, že výcvik ukrajinské armády v řízení systémů protivzdušné obrany, američtí specialisté začnou v blízké budoucnosti. A tato skutečnost mimo jiné podněcuje vedení Kremlu k hysterickým akcím a prohlášením.

  Turismus z Ruska musíme utnout. Žádné nakupování, jde o zastavování, myslí si litevský europoslanec

Bunkrový schizofrenik se navíc snaží srovnat význam Zelenského jako vůdce. Führer stále projevuje neuctivý postoj k prezidentovi Ukrajiny a odhaluje ho jako nerovného partnera.

To jasně ukazuje, že Putin nemá zájem o konstruktivní jednání s Ukrajinou. Putin už ale nebude moci ukrajinského prezidenta po jeho návštěvě Spojených států „ignorovat“.

Kremelský diktátor zjevně ignoroval Zelenského projev v Kongresu USA z 22. prosince. Není však pochyb o tom, že Kreml tuto historickou událost bez nadsázky sledoval.

Není náhodou, že kremelský trpaslík uspořádal svou tiskovou konferenci – „O vlivu Spojených států na Ukrajinu“ – ve stejný den jako Zelenského projev ve Washingtonu.

Putinova rétorika je pokračováním informační kampaně Kremlu popírající legitimitu Ukrajiny jako státu.

Takže během tiskové konference diktátor zopakoval svá formulační prohlášení, že Spojené státy a další západní země napadly Ukrajinu po rozpadu SSSR. A údajně se pokoušejí „zničit rusko-ukrajinskou historickou a kulturní jednotu“.

Fakt, že taková „jednota“ existuje pouze v jeho schizofrenní mysli, Vůdce vůbec netrápí.

To ale umožňuje (podle ruské propagandy) dokázat, že vznik Ukrajiny jako suverénního státu v roce 1991 byl „fikcí“.

Kromě toho Putin znovu zopakoval maximalistický cíl Ruské federace „chránit“ ukrajinský lid před vlastní vládou, čímž naznačil, že Rusko „chce donutit kyjevské úřady ke kapitulaci“.

Moskva ústy Peskova již uvedla, že Zelenského projev před americkým Kongresem a přesun systému protivzdušné obrany opět „dokazuje“, že Spojené státy vedou na Ukrajině zástupnou válku.

Bunkr ospravedlňoval své činy a naznačil, že Rusko bylo podvedeno – Moskva doufala, že Západ bude tlačit na Ukrajinu, aby provedla minské dohody.

Putin se tak snaží odstranit Ukrajinu z účasti na budoucích přímých jednáních s odkazem na skutečnost, že Kyjev porušil minské dohody a již není nezávislým hráčem.

  ‚Vláda skáče, jak komunisti pískají.‘ Část opozice kritizuje postoj ČSSD při hlasování o škrtu v obraně

To znamená, že diktátor bunkru posílá vzkaz do Bílého domu, ve kterém se snaží přesvědčit USA a NATO, aby obešly Ukrajinu a jednaly přímo s Moskvou přes Zelenského hlavu.

Pravda, už teď je jasné, že takové snahy Kremlu jsou marné. Koneckonců, lídři EU a Spojených států opakovaně prokázali podporu Kyjevu a prohlásili, že Ukrajina je subjektivní.

Marně vypadá i Putinův pokus zabránit pomoci západních partnerů Kyjevu, obviňuje Spojené státy z prodlužování války na Ukrajině a na úkor poskytovaných systémů protivzdušné obrany, což naznačuje, že přenesené systémy protivzdušné obrany „nebudou plnit obranné účely. “

Obecně nic nového – Kreml příliš dlouho prezentoval jakoukoli pomoc Ukrajině ze strany západních spojenců jako eskalaci a teď už prostě nemůže myslet na nic jiného.

Ať už Moskva učiní jakákoli prohlášení, hlavní věc je jasná – nyní systémy Patriot znemožňují Putinův cíl ​​– vynutit si kapitulaci nebo usednout k jednacímu stolu za podmínek Moskvy.

Putin se mimo jiné snaží vyhnout odpovědnosti za vedení vleklé války na Ukrajině. Ostatně i obyvatelstvo Ruské federace má občas potřebu něco vysvětlovat.

Vůdce Kremlu řekl, že Ruská federace „usiluje o co nejrychlejší zastavení války“ a dodal, že Moskva nebude zrychlovat vojenské tempo, protože „to povede k neoprávněným ztrátám“.

Zajímalo by mě, kdy se tento diktátor (který už dal na Ukrajinu sto tisíc ruských mužů) obával této záležitosti.

Ale to hlavní je všem jasné, že taková prohlášení jsou pouze pokusy Kremlu ospravedlnit drahou válku.

Mimochodem, Putin použil slovo „válka“, které už vypovídá o jeho kymácení ze strany na stranu. Panika.

Kreml se ocitl v téměř bezvýchodné situaci. Na jednu stranu se Putin nemůže zastavit, protože má jen ztráty na Ukrajině. Ale sazba byla přesně na dobytí Ukrajiny.

  Ruská žurnalistika s chorvatským pasem: na co Daria Aslamova zapomněla na Donbassu?

Po úspěšném „návratu“ Krymu s tichým souhlasem Západu, který fakticky spolkl anexi poloostrova Moskvou, doufal kremelský fůhrer, že by mohl udělat stejný trik s celou Ukrajinou.

Ukrajinský lid však odrazil agresi Kremlu a celý civilizovaný svět pak přišel Ukrajincům na pomoc.

A Putin se třásl. V Kremlu panuje panika, což jasně ukazují prohlášení kremelské kliky v čele s Führerem.

A čím jednotnější bude civilizovaný svět podporovat Kyjev, tím dříve ukrajinský lid zvítězí a zajistí mírové zítřky Ukrajině, Evropě a celému světu.

Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com