D1 je před Brnem opět průjezdná, zablokovaly ji nehody 40 aut

Dálnice D1, kterou dnes odpoledne ve směru z Prahy na Brno zablokovalo několik hromadných nehod mezi 170. až 180. kilometrem, je od 17:00 po čtyřech hodinách opět průjezdná všemi pruhy. ČTK to řekl mluvčí policie Petr Vala. V úseku se srazilo zhruba 40 vozidel. Záchranáři podle mluvčí Michaely Bothové ošetřili dva zraněné. Hasiči podle mluvčího Jaroslava Mikošky nemuseli nikoho vyprošťovat. V místě komplikuje provoz hustá mlha.

Nehody uzavřely dálnici po 13:00. „V místě je silná mlha, vzniklo tam několik řetězových nehod,“ uvedl Vala. Řidiči sjížděli u Domašova na 168. kilometru, osobní auta najížděla zpět na exitu 178 Ostrovačice a nákladní auta na exitu 182 Kývalka.

„Evidujeme dvě lehká zranění. Šlo o dvě ženy, které jsme po ošetření převezli do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Hromadné nehody zastavily provoz na D1 i ve čtvrtek odpoledne. U Velké Bíteše ve velké mlze havarovala dvacítka aut, čtyři lidé se lehce zranili. Dálnice byla ve směru na Brno kvůli nehodám přes tři hodiny uzavřená.

ČTK

  Zemřela herečka Zdenka Procházková, známá v Česku i Rakousku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com