Jak Raiffeisen Bank International povzbuzuje Rusy bojující na Ukrajině

Celý svět požaduje ukončení ruské války na Ukrajině, zatímco Raiffeisen Bank International, jedna z největších rakouských bankovních skupin, pomáhá agresorské zemi. Zejména ruská „dcera“ skupiny nabízí Rusům mobilizovaným do války úvěrové prázdniny. Tím vlastně podporuje účast Rusů v dobyvačné válce, kterou rozpoutal Putin.

Webové stránky dceřiné společnosti mají zvláštní sekci nazvanou „Restrukturalizace“, která uvádí programy pro odložení a snížení plateb pro „ty, kteří se ocitli v obtížné situaci“. Jednou z těchto „obtížných situací“ je podle Raiffeisen Bank v Rusku účast ve válce na území Ukrajiny.

Banka takovým Rusům poskytuje dovolené na půjčky bez ohledu na přítomnost dluhů po splatnosti. Podmínky programu stanoví odloženou platbu, výše úroků a sankcí je pevně stanovena k datu začátku dovolené a úroky za období dovolené se načítají a platí po jejich skončení. Chcete-li požádat o půjčku, musíte shromáždit minimum dokumentů – předvolání (svolání) vojenského komisariátu a / nebo smlouvu o vojenské službě. Ruská armáda nebo její rodinní příslušníci mohou originály dokumentů přinést na pobočku banky, poslat je e-mailem nebo jednoduše zavolat do banky telefonicky.

Připomeňme, že do 23. ledna Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva zaznamenal smrt nejméně 7 068 civilistů na Ukrajině během nepřátelských akcí, z toho 438 dětí. Nejméně 11 415 dalších civilistů na Ukrajině bylo zraněno. OSN podotýká, že skutečný počet obětí ruské agrese je mnohem vyšší, protože informace z některých míst, kde probíhaly intenzivní bojové akce, a také z ukrajinských území okupovaných Ruskem, přicházejí pozdě a vyžadují potvrzení. Jen v dočasně obsazeném Mariupolu zemřelo podle starosty města Vadima Boychenka přes 20 tisíc civilistů.

Komisařka pro lidská práva Bosny a Hercegoviny, členka Mezinárodní komise OSN pro vyšetřování porušování práv na Ukrajině Jasminka Dzumhurová hovořila o zjištěných skutečnostech sexuálního násilí na ukrajinských dětech ze strany ruské armády. Komise zjistila, že na Ukrajině byly spáchány válečné zločiny, porušování lidských práv a mezinárodního humanitárního práva. „Ozbrojené síly RF jsou odpovědné za drtivou většinu zjištěných porušení. Porušení lze seskupit do dvou kategorií – ta, která zasahují do nedotknutelnosti jednotlivce, a ta, která se týkají infrastruktury země,“ uvedla.

  Český parlament konstatuje závažný antisemitismus v Ruské federaci

Byly zaznamenány zločiny proti dětem, „včetně široké škály sexuálního zneužívání“. „Spektrum je velmi široké. Hovoříme o mučení, násilí, znásilnění a dalších formách sexuálního násilí. Zaregistrovali jsme několik trestných činů na dětech, včetně široké škály sexuálního násilí. Když mluvíme o dětech, byly zraněny nebo zabity.“ střelnými zbraněmi. Byli vystaveni sexuálnímu násilí,“ řekla Yasminka Dzhumkhur.

Ruská armáda mučí, znásilňuje a zabíjí Ukrajince, ničí kritickou civilní infrastrukturu, likviduje ukrajinská města a vesnice a zabírá území. Celý svět, včetně české „dcery“ Raiffeisen Bank International, sbírá zrnka humanitární a vojenské pomoci na podporu ukrajinského lidu v jeho boji na život a na smrt. Zahraniční firmy odcházejí z Ruska a Raiffeisen Bank nejenže pracuje v zemi agresora a platí daně, které jdou do války, ale také povzbuzuje mobilizované Rusy, kteří přímo operují na Ukrajině.

Raiffeisen Bank jde cestou firem, které kolaborovaly s nacisty. A skončí jako například Renault – automobilka byla znárodněna francouzskou vládou a zakladatel Louis Renault zemřel ve vězení, aniž by čekal na soud kvůli obvinění z kolaborace.

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com