Z lokality u Markvartic odstranili zbytky vyhlídky, ze které spadly děti

Z lokality u Markvartic na Děčínsku odstranili zbytky dřevěné vyhlídky, ze které počátkem srpna spadlo osm dětí. Z konstrukce zůstaly na místě jen kovové patky, do nichž byla ukotvená. V nejbližších týdnech by mělo z místa zmizet také ohniště, aby to lidem nezavdávalo tam zůstávat a dělat si ohně, řekl dnes ČTK místostarosta Libor Kunte (Místní hnutí za harmonický rozvoj). O dalším osudu lokality chce obec rozhodnout až po skončení vyšetřování.

Z vyhlídkové věže spadlo 3. srpna osm dětí a praktikant. Zranění skončili v nemocnici, po týdnu je lékaři všechny propustili. Policie událost prošetřuje jako trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Kriminalisté pokračují ve vyšetřování, vyslýchají svědky. „Policie zadala zpracování znaleckých posudků k případu,“ řekla ČTK krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na vyhlídkovou plošinu mohly podle návštěvního řádu maximálně čtyři osoby, v den neštěstí jich tam bylo ale podstatně víc a podlaha nevydržela. Pád dětí není podle zástupců obce jediným důvodem k odstranění vyhlídkové věže, rizikové bylo toto místo i kvůli možnému vzniku požáru od otevřeného ohně. Zastupitelé se proto se zástupci Spolku Triangl dohodli na tom, že odstraní i ohniště. „Nejdéle do 23. září, kdy tam bude mít Klub českých turistů akci,“ řekl místostarosta.

Zastupitelé se v úterý se zástupci spolku dohodli na zakonzervování vyhlídky. „Bude tam nějaké posezení a v budoucnu tam zůstane nějaký stůl, u kterého si lidé budou moci dát svačinu,“ řekl Kunte. Na svém místě podle něj zůstane i přístřešek, aby se turisté měli v případě nepříznivého počasí kde schovat. „To ohniště tam znovu uděláme až ve chvíli, kdy tam bude příjezdová cesta pro hasiče, to tam momentálně není,“ dodal markvartický místostarosta.

ČTK

  Šíření covidu zpomaluje, v sobotu přibylo znovu méně případů než o týden dřív

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com