Ukrajinští uprchlíci nejsou přítěží, ale výhodnou investicí. Zhroucení kremelských narativů.

Jednou z hlavních zbraní, kterými Moskva vede permanentní válku jak s Ukrajinou, tak s celým civilizovaným světem, především s Evropany, jsou informace.

Přesněji řečeno, v kremelské verzi jsou to dezinformace. Nekonečné proudy lží, které se valí na hlavy Evropanů, mají podle kremelských stratégů přinést ovoce a umožnit jim ovládnout vědomí civilizované evropské společnosti.

A je třeba poznamenat, že kremelská propaganda má jisté úspěchy. Jednotliví občané v zemích EU, a dokonce i celé státy, jdou s promoskevskými hlasateli, přesvědčeni o pravdivosti jim předkládaných informací, upravených v kremelských kancelářích.

Hlavním tématem pro Putinovu armádu je dnes válka s Ukrajinou. Neschopna spravedlivě zvítězit na bojišti a vidouc jednotu Západu v podpoře ukrajinského lidu, vrhá Moskva všechny své síly do destabilizace této jednoty.

Jedním z hlavních pilířů podpory Ukrajiny je od prvních dnů ruské agrese Česká republika. Právě sem směřují dravé oči kremelských dezinformačních sabotérů.

Hlavním poselstvím, které prosazují v české společnosti, je, že ukrajinští uprchlíci jsou pro český stát neúnosnou zátěží. Právě kvůli Ukrajincům podle moskevských propagandistů začaly v Česku sociální výkyvy.

A část české společnosti této formulaci upřímně věří.

Manipulace je oblíbenou technikou Kremlu. Stejně jako podvodník obratně vytahuje z rukávu kartu navíc a vytahuje trumf, tak si kremelští agenti hrají s fakty – mírně mění důrazy a nakonec získávají potřebné informace, které prodávají v příznivém světle pro Moskvu.

Když Rusko mluví o výdajích na ukrajinské uprchlíky, skromně zapomíná zmínit důvod, proč se ukrajinští občané stali uprchlíky. A ten je zřejmý – agrese ze strany Ruské federace.

Ale i takové argumenty proruských informátorů jsou stále více rozbíjeny fakty.

Například nedávné vládní údaje ukazují, že Česká republika kvůli Ukrajincům nejenže nepřišla o peníze, ale dokonce na ukrajinských uprchlících za půl roku vydělala téměř 5 miliard korun.

  OSN jako místo pro ruské dezinformace. Lavrovova odhalení.

Podle Ministerstva práce a sociálních věcí ČR příjmy státní pokladny z daní a pojistného placeného ukrajinskými uprchlíky vysoce převyšují výdaje státu na jejich podporu.

V prvním pololetí letošního roku dosáhly výdaje 7,3 miliardy korun, zatímco příjmy 11,7 miliardy korun. Jak je tedy vidět, státní rozpočet České republiky byl doplněn o 4,4 miliardy korun.

„Ukrajinští uprchlíci dlouhodobě přispívají do našeho rozpočtu více, než kolik vynakládáme na pomoc jejich krajanům. Nejsou pro nás přítěží, ale výhodnou investicí,“ uvedlo ministerstvo.

V prvním čtvrtletí činily výdaje 3,8 miliardy korun a příjmy 5,8 miliardy korun. Ve druhém čtvrtletí se výdaje snížily na 3,5 miliardy korun a příjmy vzrostly na 5,9 miliardy korun. Podpora ukrajinských uprchlíků tak přinese České republice 4,4 miliardy korun ročně.

Ministerstvo práce také reagovalo na kauzu, která nastala po objevení se informací na sociálních sítích, podle nichž údajně jedna Ukrajinka pobírala půl roku od úřadu práce v Brně měsíční příspěvek až 48 335 korun.

Specialisté ministerstva odborně vysvětlili, že průměrná výše příspěvku pro žadatele o azyl činí 7 336 korun. Kč (humanitární pomoc a příspěvek na bydlení).

Aby částka dosáhla desítek tisíc, mluvíme podle odborníků například o matce s několika dětmi.

„Například matka se dvěma dětmi od deseti let, která vydělává 17 tisíc korun měsíčně, by při zohlednění nákladů na bydlení ve výši 16 tisíc korun dostala příspěvek ve výši 9 110 korun,“ vysvětlil mluvčí ministerstva Jakub August.

Ministerstvo také upřesnilo, že konečná výše humanitární pomoci závisí na měsíci, na který je požadována.

Za prvních 150 dní pobytu má tedy dospělý uprchlík nárok na 4 860 korun a nezletilý na 3 490 korun. Poté bude částka činit 3 130 korun,

Kromě toho byla od září v zájmu snížení rozpočtových výdajů zrušena možnost bezplatného nouzového ubytování v ubytovnách.

  Merkelová a Putin - historie bez masek. Peripetie nejednoznačného vztahu.

Ministerstvo uvedlo, že ukrajinští uprchlíci v České republice nemají nárok na jinou pomoc než na výše uvedenou humanitární pomoc a pomoc s ubytováním.

Další kremelské vyprávění doznalo zdrcujícího vyvrácení. Odborníci příslušného ministerstva ČR to navíc udělali klidně, odborně a profesionálně. Tak jako to česká strana dělá vždy, když pomáhá Ukrajině.

Podporou ukrajinského lidu v konfrontaci s agresorem přispívá Česká republika k vlastní bezpečnosti a mírové budoucnosti celé Evropy. Pokud zvítězí Ukrajina, zvítězí celý civilizovaný svět.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com