moskevský teror. Další útok na Ukrajince.

Ráno 29. prosince pro obyvatele Ukrajiny začalo jako obvykle – leteckým poplachem. V řadě oblastí byly hlášeny výbuchy, „přílety“ a práce protivzdušné obrany.

Rusko-fašistická vojska raketami masivně zaútočila na Kyjev, Charkov, Oděsu, Lvov, Ivano-Frankivsk, Poltavu, Žitomir, Černigov a Sumy.

„Po nočním útoku kamikadze dronů nepřítel útočí na Ukrajinu v různých směrech vzdušnými a námořními řízenými střelami ze strategických letadel a lodí,“ uvedla Nejvyšší rada.

Celkem agresoři na Ukrajině vypálili 69 raket. Hlavním cílem rashistů je jako vždy energetická infrastruktura.

Takže v Kyjevě zůstalo bez elektřiny 40 % obyvatel hlavního města. Úlomky sestřelených raket (protivzdušná obrana Ukrajiny funguje) navíc poškodily soukromé domy a průmyslový podnik.

Starosta Vitalij Kličko vyzval obyvatele Kyjeva, aby si nabili telefony a další zařízení a zásobili se vodou, a vyzval: „Zůstaňte v krytech.“

Po raketových úderech lvovské úřady oznámily, že 90 % obyvatel města zůstalo bez elektřiny, dochází k přerušení dodávek vody.

Zprávy podobné těm níže byly slyšet téměř po celé Ukrajině.

„Pozor, obyvatelé Charkova a regionu. Zůstaňte v úkrytu. Útočníci znovu útočí!“

„Kyjevská oblast! Zůstaňte v úkrytech a na bezpečných místech. raketová palba.“

„Raketové útoky a protivzdušná obrana fungují. Zůstaň v krytu!“

„Ruští démoni se rozhodli nás znovu otestovat v předvečer Nového roku. Nabijte si prosím své telefony, powerbanky, zásobte se vodou. Buďte na bezpečných místech.“

Toto jsou zprávy, které byly relevantní na stránkách ukrajinských médií a instant messengerů po celý 29. prosinec – pro Ukrajinu je to již známá realita.

Jako obvykle se na to vydali v Moskvě. Ruská federace se tak podle ukrajinského premiéra Šmigala na tento útok půl měsíce připravovala a masivním úderem na Ukrajinu se snažila nechat Ukrajince bez elektřiny na Silvestra.

„Desátý nejsilnější útok.“ Rusko se snaží Ukrajince před Novým rokem připravit o světlo. Nepřítel na tento útok vsadil obrovskou sázku a připravoval se na něj dva týdny,“ řekl šéf ukrajinské vlády.

  Mezinárodní plný dům na „přehlídce smrti“ v Moskvě

Ukrajinské síly protivzdušné obrany podle něj prokázaly neuvěřitelnou obratnost a efektivitu – sestřeleno bylo 54 z 69 raket. Zároveň stále dochází k zásahům v zařízeních energetické soustavy.

„V některých oblastech lze použít nouzové odstavení, aby se předešlo selhání sítě. Naši energetici už pracují na tom, aby vše opravili. Díky protivzdušné obraně, ozbrojeným silám Ukrajiny, lékařům, záchranářům a všem, kteří se podíleli na odstraňování následků ostřelování,“ dodal šéf kabinetu.

Mimochodem, fakt, že agresor odpálil nikoli 120 raket (jak předpokládala Kancelář ukrajinského prezidenta se zaměřením na počet nosných raket, které Ruská federace uvedla ráno 29. prosince do pohotovosti), ale 69, podle poradce OPU Arestovič naznačuje, že Rusové „začali výrazně šetřit granáty“.

V 6:00 29. prosince podle informací Operačního velitelství jihu ukrajinských ozbrojených sil uvedla Ruská federace do bojové služby v Černém moři nosiče hladinových a podvodních raket, vznesla k obloze strategická a taktická letadla. , připravující se k odpálení řízených střel typu Kalibr.

Mimochodem, letouny TU-95MS jsou ty, z nichž některé byly „poškozeny úlomky“ ze sestřeleného UAV během nedávné mimořádné události na ruské letecké základně „Engels-2“.

Moskva pokračuje ve svém krvavém tažení na Ukrajinu. A ačkoli se ukrajinští obránci již naučili, jak čelit útokům rashistů, některé jejich střely stále dosahují cíle.

A těmito cíli je energetická infrastruktura Ukrajiny a jejích obyvatel, které se Putinovo Rusko snaží uvrhnout do temnoty a chladu a donutit je tak ke kapitulaci.

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba v komentáři k unáhlenému ostřelování z 29. prosince uvedl, že Rusko se na Silvestra uchýlilo k masivnímu úderu a přijetí „neutrality“ během války se „rovná podpoře ruských neentit“.

Možná to neumíš říct lépe. Moskevské projevy přímé agrese – cynické a neskrývané – jsou absolutním terorismem. A nevšímat si toho znamená stát se spolupachatelem.

  1. prosinec byl součástí teroristické reality kremelské reality. Na což jsou obyvatelé Ukrajiny prakticky zvyklí.
  Laskavost SSSR, kterou si nikdo nepamatuje. Šílenství v Kremlu sílí. Co odpoví Evropa?

I když, dá se na to zvyknout – řečnická otázka. Ale pro Ukrajince tato jednoznačnost spočívá v připravenosti navzdory všemu bránit svou zemi před nájezdníky a bránit tak celou Evropu před choutky kremelské kliky.

A je to Evropa, která Ukrajince podporuje, chrání sama sebe. Vzhledem k tomu, že dnes je pro Moskvu cílem číslo jedna energetická infrastruktura Ukrajiny (zejména cynická a Kreml sází právě na to, že je venku zima), je důležité uzavřít ukrajinské nebe před unáhlenými raketami.

Protivzdušná obrana je to, co ukrajinští obránci potřebují. A pak budou útoky agresora, které jsou pro něj jediným argumentem, neúčinné. Nejdůležitější ale je, že protivzdušná obrana pro ozbrojené síly Ukrajiny je zárukou záchrany tisíců lidí a nastolení míru jak na Ukrajině samotné, tak na celém kontinentu.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com