První dodávka vakcíny proti covidu od Moderny už je v Brně

irozhlas.cz

Vakcína proti covidu-19 od firmy Moderna už je v Brně. ČTK to dnes bez dalších podrobností řekla mluvčí krajského úřadu Moravskoslezského kraje Nikola Birklenová. Jde o 8400 dávek, které mají ve středu přijít do Fakultní nemocnice Ostrava. Je to první dodávka od Moderny. Dosud bylo v republice očkováno asi 40.000 lidí vakcínou od prvního výrobce schválenou pro EU, tedy od firem Pfizer a BioNTech.

V Moravskoslezském kraji dnes začalo očkování v domovech seniorů, například v domově Slunečnice v Ostravě. Očkuje se zatím vakcínami firem Pfizer a BioNTech. Hejtman Ivo Vondrák (ANO) v pondělí řekl, že od čtvrtka by měla přijít na řadu další sociální zařízení, kde by se očkovalo právě vakcínou Moderna.

Hejtman předpokládá, že se brzy budou očkovat i praktičtí lékaři a ambulantní specialisté. Nejpozději v únoru by se mohlo začít očkovat ve vysokokapacitním očkovacím centru, které kraj chystá na Černé louce v Ostravě. Kraj plánuje, že velkokapacitní očkovací centra pak postaví i v dalších větších městech.

Autor: ČTK

  V sobotu přibylo 338 případů covidu, je to nejnižší sobotní nárůst od června

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com