Okupanti pálí po ukrajinských obráncích ze zakázaných zbrání

Dnes, 18. února ráno, zaútočily ozbrojené jednotky Ruské federace na pozice jednotek Spojených sil Ukrajiny poblíž obcí Novotaškivske, Orichove, Krymske a Chutir Vilnyj. 

Okupanti pálí po ukrajinských obráncích ze zakázaných Minskými dohodami zbrání. Nepřítel používá minomety ráže 120 mm. Střelba je vedena i z velkorážných kulometů a granátometů různých systémů. 

Ruští okupanti využili palebního krytí k aktivnímu útoku a postupu vpřed a učinili pokus o překročení linie doteku. 

Boj stále trvá. V důsledku útoku nepřítele mají ukrajinští obránci lidské ztráty. 

Bránící se jednotky Spojených sil Ukrajiny přiměřeně reagují na útoky ozbrojených sil Ruské federace. Na okupanty je soustředěna dostatečná palebná síla, která pomáhá tlumit jejich zbrojní aktivitu. Ztráty nepřítele se zjišťují.

Ukrajinským obráncům se podařilo odrazit útok a udržet kontrolu nad situací. V průběhu boje jeden ukrajinský obránce zahynul, 4 jsou zraněni. Zahynul taky 1 nepřítel, další 5 mají těžká zranění. Nepřítel požádal o režim ticha. Ukrajinští obránci nepřišli o své bojové pozice.

Update 2: Podle posledních informací, ruští okupanti dnes použili taky dělostřelecké systémy, jmenovitě dělostřelecká děla ráže 152 mm – 6 granátů, ráže 122 mm – 18 granátů. Kromě toho nepřítel vypálil proti ukrajinským obráncům více než 164 minometné náboje ráže 120 mm a 44 náboje z minometů ráže 82 mm. Nepřítel taky útočil z granátometů různých systémů a velkorážných kulometů. 

V okolí vsi Novotaškivske okupanti provedli 56 výstřelů po ukrajinských pozicích z výzbroje tanku. V oblasti boje útočily rovněž diverzní jednotky a rozvědka protivníka.

Zdroj: Oficiální stránka Velvyslanectví Ukrajiny v České republice

  Biden v telefonátu se Zelenským ujistil o americké podpoře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com