Obavy z koronaviru: Akcie padají, ropa zlevňuje

Německý index DAX necelou hodinu po otevření frankfurtské burzy odepisoval 3,33 procenta. Index akcií na londýnské burze FTSE 100 před desátou hodinou středoevropského času vykazoval pokles 2,58 procenta.

Asijské burzy mají vzhledem k časovému posunu pondělní obchodování již za sebou. Nejvíce v Asii klesaly korejské akcie, ale i ostatní burzy na tomto kontinentu se v pondělí potýkaly s obavami z šíření nákazy.

Čínský index CSI 300 tak v pondělí odepsal 0,7 procenta, hongkongský Hang Seng klesl o 1,5 procenta, australský index S&P/ASX 200 pak ztratil 2,2 procenta.

Ceny severomořské ropy Brent na asijských trzích klesly o 3,4 procenta na 54,53 dolaru za barel. Lze očekávat zlevňování ropy i na dalších světových trzích.

Japonské burzy zůstaly v pondělí zavřené kvůli státnímu svátku.

Počet nakažených v Jižní Koreji vzrostl na 763, v souvislosti s nákazou zemřelo sedm lidí. Írán hlásí 43 případů nákazy a osm souvisejících úmrtí. V Itálii bylo potvrzeno 152 případů, zemřeli čtyři lidé. V pevninské Číně v důsledku nákazy wuchanským koronavirem zemřelo již 2592 lidí.

Zdroj: https://www.novinky.cz/

  Tisíce poškozených v kauze investičního fondu musí mít společného zmocněnce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com