Česko hlásí čtvrtý případ koronaviru. Žena je v Ústí nad Labem

V Česku je potvrzený čtvrtý případ onemocnění koronavirem.  Třiapadesátiletou ženu, která přicestovala z Benátska, v neděli přijala nemocnice v Ústí nad Labem. České televizi to potvrdil primář infekčního oddělení Pavel Dlouhý.

Tři další pacienti hospitalizovaní v pražské Nemocnici na Bulovce kvůli koronaviru jsou v pondělí bez příznaků nemoci, nemají teplotu ani kašel. Další kontrolní testy jim odborníci udělají do konce týdne. Nemocní jsou tři lidé, kteří přijeli z Itálie. Jeden z konference v Udine, druhý s rodinou z lyžařské dovolené v Benátsku a třetí je Američanka, která studuje v Miláně.

Spolu s Američankou jsou v izolaci také dvě její kamarádky, které s ní cestovaly. Podle hlavní hygieničky Evy Gottvaldové ale nemají zatím žádné příznaky. Hygienici nicméně prověřují jejich kontakty s dalšími osobami, nakažená Američanka pobývala například v Brně a na cestu do Prahy využila spoj dopravce RegioJet.

Kvůli kontaktům s nakaženým Čechem, který přednáší na České zemědělské univerzitě, škola v pondělí a v úterý zrušila výuku. V pondělí se neučí ani na Fakultě strojní Českého vysokého učení technického, kterou navštívil kolega hospitalizovaného účastníka konference v Udine.

Nakažený muž totiž po návratu z konference ještě několik dní učil a univerzita nyní zjišťuje, kteří z dvacítky studentů, již měli přijít, skutečně byli na jeho semináři.

Třetím nakaženým je muž, který přicestoval z Itálie s manželkou a čtyřmi dětmi. Jeho rodina je také v karanténě. Rodina pochází z Děčína.

 

  NKÚ: Víc než 48 mld. Kč vyplacených jako kompenzace za covid splnilo účel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com