KLDR ráno jihokorejským činitelům nebrala telefony

Jihokorejští činitelé se dnes ráno nedovolali protějškům v Severní Koreji, která avizovala přerušení všech mezikorejských komunikačních linek. Podle agentury Reuters to uvedlo jihokorejské ministerstvo obrany. Neuskutečnil se pravidelný ranní telefonát se styčným úřadem a Severokorejci údajně nereagovali ani na vojenských horkých linkách.

Severní Korea předtím oznámila, že počínaje dnešním polednem (05:00 SELČ) přerušuje komunikaci skrze politické a vojenské kanály. Podle severokorejské státní tiskové agentury KCNA se jedná pouze o první krok a Severní Korea postupně s jižním sousedem zcela přeruší veškerý kontakt. Pchjongjang podle zpravodajského webu BBC v prohlášení o Jižní Koreji hovořil jako o „nepříteli“.

Podle jihokorejského ministerstva pro sjednocení by pravidelné telefonáty mezi dvěma stranami měly pokračovat, protože představují základní komunikační kanál. Soul uvádí, že bez odezvy byl už pondělní ranní pokus o spojení se styčným úřadem, což se předtím nestalo skoro dva roky. Odpoledne ale obě strany opět byly v kontaktu.

Zdroj: ČTK

  Galaxie ruskojazyčných webových stránek GRU - OpenFacto

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com