Na Benešovsku se srazil autobus s vlakem, deset zraněných

Na železničním přejezdu u Struhařova na Benešovsku se dnes ráno srazil autobus s osobním motorovým vlakem, který po nárazu vykolejil. Podle záchranné služby bylo zraněno deset lidí, z toho jedna žena vážně a zbytek utrpěl lehká zranění. V obou dopravních prostředcích cestovalo podle hasičů 12 lidí. Policie uvedla, že signalizace na přejezdu v době nehody fungovala.

Událost se stala v 6:40 na silnici 112 mezi Struhařovem a Dobříčkovem na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Podle Správy železnic vjel autobus na přejezd v okamžiku, kdy tudy projížděl vlak Českých drah. „V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Autobus zůstal po nehodě v kolejišti.

Podle Správy železnic byla výstražná světla v době nehody v provozu, což potvrdila i policie. „Signalizační zařízení fungovalo,“ řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Podle Drápala vznikla na autobusu škoda 2,6 milionu korun a na trati 120.000 Kč.

Na místo okamžitě zamířily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová uvedla, že se při nehodě zranilo deset lidí. „Jedna žena je zraněna velmi vážně, po intenzivní lékařské péči byla letecky přepravena do motolské nemocnice,“ dodala. Zbylých devět lidí podle ní utrpělo různá zranění lehčího charakteru.

Z 12 cestujících museli hasiči deset lidí zachraňovat. „Z vlaku jsme zachraňovali čtyři osoby a z autobusu šest,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Nejvážněji zraněná žena podle něj byla v autobusu. „Nevyužívali jsme hydraulické vyprošťovací zařízení jako u jiných dopravních nehod, protože ta vozidla nejsou tak poškozena, aby bylo nutné karosérie stříhat. Hasiči používali páteřovou desku a na ní zraněné vyprošťovali z obou vozidel,“ dodal Gabriel.

Provoz na jednokolejné trati mezi Benešovem a Vlašimí i na silnici 112 byl zastaven. Před 11:00 byl už podle Richterové autobus mimo kolejiště. Kdy bude doprava obnovena, ale zatím není známo.

  V Praze se dnes sejde Vojenský výbor Evropské unie

Zdroj: https://www.ceskenoviny.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com