Netflix očekává prudké zpomalení růstu počtu předplatitelů

Americký provozovatel placené internetové televize Netflix ve druhém čtvrtletí získal po celém světě 10,1 milionu nových předplatitelů. Firma těžila z opatření proti šíření koronaviru, kvůli kterým lidé trávili více času doma. Ve třetím čtvrtletí však Netflix počítá s prudkým zpomalením růstu, což vedlo k výraznému propadu ceny jeho akcií.

Za první pololetí se počet předplatitelů zvýšil téměř o 26 milionů zhruba na 193 milionů. Růst ve druhém čtvrtletí překonal očekávání analytiků, kteří jej odhadovali asi na 8,1 milionu. Ve třetím čtvrtletí ale firma očekává jen 2,5 milionu nových předplatitelů, zatímco analytici předpovídali nárůst o 5,1 milionu, poznamenala agentura Reuters.

Netflix rovněž oznámil, že povýšil svého manažera Teda Sarandose, zodpovědného za obsah vysílání, do funkce spoluředitele. Sarandos tak bude stát v čele podniku po boku spoluzakladatele Reeda Hastingse.

„Ted je už po desetiletí mým partnerem. Tato změna činí oficiálním to, co už neformálně fungovalo – že Ted a já řídíme Netflix společně,“ uvedl Hastings. Upozornil také, že v dohledné době nemá v úmyslu z firmy odejít.

  Koruna k euru posílila a vůči dolaru mírně klesla, euro vůči dolaru slábne a pražská burza dnes oslabila

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com