Teroristické útoky ve Francii, nová náboženská válka?

Francie má za sebou další brutální teroristický útok. Lidé jsou v šoku. Doslova se ještě větší část Francie nedokázala vzpamatovat z nedávného útoku, kdy mladík pocházející z Ruska uřízl hlavu učiteli. Ten podle několika svědků hovořil o svobodě slova. Tento výklad měl být putován jeho žákům. Kromě toho se učitel zmínil také o karikatuře proroka Mohameda. O několik dnů později dochází k dalšímu útoku. O něm vám více informací povíme v následujícím odstavci. Kdo za útokem stojí? Kolik lidí bylo při tomto útoku zabito? Následujte nás.

Ve Francii došlo k dalšímu teroristickému útoku

K útoku došlo před pár dny, a to v jihofrancouzském přímořském městě, jež nese název Nice. Muž tam podle všeho zabil celkem tři lidi. Šlo o dva muže a jednu ženu. Žena přišla při útoku o hlavu. Starosta města prohlásil, že byl pachatel již dopaden. Vyšetřování si na starost vzala protiteroristická prokuratura. Ta se mimo jiné zabývá také předchozím případem, o kterém jsme vám pověděli více informací v předchozím odstavci. Tento případ není ojedinělý. I v jiných městech se pohybovaly podezřelé osoby. Naštěstí nedošlo k útokům. Policie zakročila včas. 

Protiteroristická prokuratura prohlásila, že má tento teroristický útok na svědomí teprve 21 letý mladík pocházející z Tuniska. Ten se podle archívu dostal do Evropy před pár týdny. Pomoct mu měli údajně Italské ostrovy, přes které se do Francie dostal. Hranice podle všeho překročil nelegálně. Následně došlo k útoku, který jsme vám popsali výše. Francie už v minulostí byla problematickým státem. Jakmile však teroristické útoky klesli, lidé se opět naučili vycházet ven, bez toho, aniž by se báli. Nyní ale premiér vyhlásil stav nouze, co se týče teroristických útoků. Varuje tak občany Francie, aby vycházeli jen v nejnutnějších případech.

  Miloš Zeman. Další kletba směrem k Moskvě. Snaha o přátelství nebo hrozba pro Evropu?

Pachatel nejspíš jednal bez kompliců

Podle policie a odborníků, kteří pracují na tomto případu nešlo o organizovanou skupinu. Pachatel byl s největší pravděpodobností sám, a tak policie nepátrá po žádných komplicích. Francie mimo jiné posílila bezpečnostní složky. Počet vojáků tak překročil hranici 7 tisíc lidí. Ti hlídají památky, školy, kostely i jiná veřejná místa. Francouzské přímořské město Nice už má za sebou teroristický útok. Jeden z největších útoků se odehrál 14. července 2016. Tehdy tam do davu plný lidí najelo nákladní auto. Útok byl rovněž označen za teroristický. Při tomto útoku zemřelo celkem 86 lidí.

Situace se podle všeho opět zhoršuje. Právě kvůli toho premiér vyhlásit výše uvedený nouzový stav. Ten se týká teroristických útoků. Není vyloučeno, že to útokem v Nice skončilo. Očekávat se tak mohou i další podobné útoky.

Autor: Lukáš Soukup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com