Slávisté sfoukli v derby Spartu a nasadili k trháku! Rozjeté Budějovice porazily Zbrojovku

Takhle hrají mistři! Fotbalisté pražské Slavie v šlágru 10. kola Fortuna ligy přejeli v souboji prvního s druhým Spartu na jejím hřišti 3:0 a v tabulce si upevnili vedení. Na rivala z Letné už mají sešívaní pětibodový náskok a nadále jako jediní nepoznali v tomto ročníku hořkost porážky. V dalších nedělních zápasech Brno prohrálo s Českými Budějovicemi 1:3 a Mladá Boleslav s Teplicemi 0:2.

Oba pražští rivalové ve čtvrtek odehráli předposlední kolo základní skupiny Evropské ligy. Zatímco slávisté porazili doma Beer Ševu 3:0 a zajistili si postup do vyřazovací fáze, Sparta prohrála 1:2 v Lille a přišla o naději na účast v jarních bojích.

Poprvé od podzimu 2008 šlo v tradičním derby pražských S o přímý souboj o vedení v soutěži. A mistrovská Slavia zvládla na Letné klíčový zápas s přehledem. Už v první půli se dvakrát trefil její objev Abdallah Sima a slávistický brankář Ondřej Kolář zlikvidoval Lukáši Julišovi penaltu. Po změně stran dovršil hořkou prohru Letenských střelou z dálky Ondřej Lingr. Sparta tak marně dál touží po prvním vítězství v derby od března 2016.

Nováček z Brna po senzační remíze 1:1 na Slavii doma selhal s Českými Budějovicemi. Jihočeši tak prodloužili povedenou sérii, během níž porazili Spartu i Bohemians a remizovali s Plzní. V této sezoně Dynamo venku ještě neprohrálo. K výhře hostů výrazně přispěl dvěma góly Patrik Brandner.

V Teplicích po prohře se Spartou skončil trenér Stanislav Hejkal a nahradil ho Radim Kučera. Mladá Boleslav do neděle se Severočechy prohrála v jediném z posledních 12 duelů, oslava junilejního 500. utkání klubu v lize jí však vůbec nevyšla. Za hosty se nejprve v 39. minutě ukázkově trefil Pavel Moulis, pojistku přidal v 84. minutě Daniel Trubač po hrubé chybě gólmana Mikulce. Tepličtí tak po čtyřech porážkách za sebou při premiéře nového kouče hned naplno bodovali.

  Jágr se sejde s primátorem, který jeho klub podrobil tvrdé kritice

Pondělní dohrávku obstará zápas Liberce se Slováckem.

Program 10. ligového kola:
Pátek
Zlín – Jablonec 0:2
Sobota
Opava – Ostrava 1:2
Bohemians – Pardubice 1:1
Olomouc – Příbram 1:1
Plzeň – Karviná 0:1
Neděle
Brno – České Budějovice 1:3
Branky: 53. Růsek – 10. a 16. Brandner, 90.+2. Čavoš
Mladá Boleslav – Teplice 0:2
Branky: 39. Moulis, 84. Trubač
Sparta – Slavia 0:3
Branky: 32. a 40. Sima, 53. Lingr
Pondělí
18:00, Liberec – Slovácko

Zdroj: https://www.sport.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com