Vladimir Putin řekl na konference, že zatím nebude používat ruskou vakcínu

Ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci oznámil, že dosud nebyl očkován proti koronaviru. Vysvětlil to tím, že „dodržuje zákony“.

„Poslouchám doporučení našich odborníků, a proto jsem to zatím, jak doporučují odborníci, neudělal. Ale udělám to v první vhodnou chvíli,“ uvedl Putin. Vyjádřil přitom přesvědčení o nezbytnosti všeobecného očkování proti koronaviru.

V největší zemi světa úřady zatím schválily dvě ruské vakcíny: Sputnik V a EpiVakKorona. K výrobě se také připravuje třetí.

Putin zároveň ujistil, že ruské vakcíny jsou „účinné a bezpečné“. Jediným problémem podle něj je, že ruské podniky nejsou schopny tuto vakcínu vyrábět.

„Složky ruské vakcíny jsou dobré.“ Abychom však mohli tuto vakcínu vyrobit, potřebujeme odpovídající vybavení a vybavení, “řekl. – Ale nic nám nebrání vyrábět komponenty této vakcíny v zahraničních zemích. To nijak nenaruší očkování obyvatelstva v Rusku, ale naopak to pomůže, protože bude zajištěna kvalita. “

Dříve bylo známo, že rostlina Biocad je jednou z mála, která může vakcínu vyrábět v Rusku. Podle Wall Street Journal, v září, závod zakoupil lékařské nádoby z Německa na ruskou vakcínu, čepice z Číny a filtry z Japonska a některá činidla byla dodána ze Spojených států.

„Na začátku příštího roku budeme mít miliony dávek vakcíny,“ ujistil Putin. Masové očkování proti koronaviru již začíná v několika zemích po celém světě. Začalo se očkovat obyvatelům Velké Británie, USA a Kanady. Očkování proti ruskému vývoji vakcíny „Sputnik V“ začalo v Rusku, ale počet podaných očkování zatím není příliš vysoký.

AdamVojta

  PŘEHLEDNĚ: Vysvětlení nejasných nařízení. Týkají se dětí, práce i autoservisů Ruská vakcína Sputnik V je záminka, Zemanovi jde o Dukovany

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com