O lyžování v Beskydech je obrovský zájem

Přestože sněhové podmínky zatím pro lyžování v Beskydech nejsou ideální, v první den otevření ski areálu Bílá byla plná parkoviště. Lidé stáli v pátek ráno ve frontě u kasy dávno před otevřením lyžařského areálu, dlouhé řady se tvořily i u vleků.

„Tak obrovský zájem mě překvapil. Opravdu jsem to nečekal. Zájem o lyžování byl hned od rána, asi mají lidi už volno. My máme ale raději, když se otevírá tak postupně, líp si to sedne a není to takové křečovité,“ řekl Právu vedoucí ski areálu Bílá Jaroslav Vrzgula.

Dodal, že lidé si třeba přijeli ráno zalyžovat jen na chvilku a pak hned zase odjeli. „Máme tu opravdu nečekaně spoustu lyžařů, i když nám počasí zatím bohužel nepřeje. Poslední týden tady nemrzlo, tak jsme nemohli zasněžovat. Máme na sjezdovkách tak 20 až 40 centimetrů technického sněhu. Ten základ, co tady dnes máme, je z konce listopadu a začátku prosince,“ upozornil Vrzgula s tím, že v provozu je lanovka s vlekem a k nim tři sjezdovky.

„Je jasné, že všichni čekáme na ten přírodní sníh. Podle předpovědi by se mělo ochladit o vánočních svátcích. Hlavní je, aby lidé dodržovali opatření tak jako ve městě. Tedy dvoumetrové rozestupy a v řadách, na vleku i lanovce musí mít zakrytá ústa a nos,“ doplnil vedoucí ski areálu.

Čekají na lepší podmínky

„Nemohli jsme s dětmi ani dospat,“ smála se Jolana Kašpárková, která si v pátek ráno přijela zalyžovat do Bílé až z Ostravy. „Měli jsme strach, že to bude namrzlé, ale je to v pohodě. Ani moc měkké, ani nějaké hroudy. Lyžovalo se bezvadně. I ta opatření není problém dodržovat. Však je člověk na lyžích, tak se na druhého lepit ani nemůže,“ podotkla žena.

  Hladiny řek v ČR se v noci zvedly, dopravu může komplikovat vítr

Kromě lyžařského areálu Bílá zatím plánuje otevřít v částečném provozu v Beskydech jen Ski Mezivodí. Další areály se připravují a čekají na lepší sněhové podmínky.

Zdroj: https://www.novinky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com