Putin si myslí, že Nord Stream 2 bude dokončen

Rusko plánuje dokončit zbývajících 160 kilometrů plynovodu Nord Stream 2 pro dodávku ruského plynu do Evropy, uvedl na výroční tiskové konferenci ruský prezident Vladimir Putin.

Stavba transbaltského plynovodu byla před rokem přerušena kvůli americkým sankcím, které zablokovaly práci stavitelů potrubí zahraničních dodavatelů Gazpromu. Pokládání potrubí do německých vod bylo obnoveno v prosinci tohoto roku za účasti ruské lodi Fortuna.

„Zbývá 160 kilometrů … Je to (Nord Stream 2) téměř dokončeno, myslím, že práci dokončíme, doufám, že nová administrativa (USA) bude jednat se svými partnery, spojenci s respektem … a vrátit se k režimu. spravedlivá soutěž na světových trzích, “uvedl ve čtvrtek Putin.

„Doufám, že tento projekt bude také realizován,“ dodal.

Akcie Gazpromu na moskevské burze cenných papírů po Putinových slovech zrychlily růst na 2,8%.

Putin uvedl, že Nord Stream 2 je výhodný pro Německo a pro evropskou ekonomiku jako celek, duvod že nákup amerického zkapalněného plynu je dražči než z plynovodu.

Putin buď klame, nebo si možná neuvědomuje, že nově zvolený americký prezident je kategoricky proti tomuto plynovodu a jednou z jeho prvních vyhlášek v této pozici bude posílení sankcí vůči developerským společnostem.

Jako by se tyto „poslední“ kilometry nezměnily v nejdelší stavební projekt v Evropě a zejména v Ruské federaci.

Pavel Kohout

  Celá slovenská politika se přesouvá do extrému. S kandidáty fašistů už spolupracuje vláda i opozice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com