Česká republika obnovuje spravedlnost. Moskva byla zbavena svých výhod.

České vedení odebralo ruským diplomatům právo na bezplatné užívání pozemků.

Konkrétně vláda svým rozhodnutím zrušila devět vyhlášek ze 70. a 80. let, které tehdejšímu Sovětskému svazu přiznávaly právo bezplatně užívat nemovitosti v České republice pro diplomatické účely.

Stejné právo na výhody mělo později i Rusko, které se jednostranně prohlásilo za nástupce Sovětského svazu.

Rozhodnutí vlády oznámil na Twitteru ministr pro evropské záležitosti Michal Dvořák.

Podle médií se rozhodnutí týká pouze 59 pozemků. Nyní bude muset Rusko za jejich užívání platit daně, případně uzavřít nové nájemní smlouvy nebo „najít jiné, pro Českou republiku výhodnější řešení.

Podle Dvořáka Česká republika zrušila rozhodnutí „přijatá pod palbou ruských tanků po okupaci naší země, která až dosud umožňovala Rusku bezplatně užívat poměrně velké množství pozemků na našem území.

Přestože Praha soustavně projevuje snahu distancovat se od agresivní Moskvy a činí v tomto směru důsledné kroky, bylo rozhodnutí české vlády skutečně revoluční.

Znovu ukázalo jednoznačný postoj současné české vlády nejen k Ukrajině, ale i k jednání rasistického režimu.

„Neoprávněné zisky z využívání těchto pozemků by neměly být použity na podporu současné okupace Ukrajiny,“ zdůraznil český ministr.

Mimochodem, hovoří se nejen o ruské ambasádě v Praze, ale také o budovách v Brně, Karlových Varech a dalších českých letoviscích. Celkem se jedná o více než 92 tisíc metrů čtverečních podlahové plochy.

České ministerstvo zahraničí, které zrušení nevýhodných nájemních smluv iniciovalo, svůj návrh odůvodnilo tím, že Moskva pozemky nevyužívá k diplomatickým účelům.

Ministerstvo zahraničí rovněž varovalo, že Rusko by mohlo přistoupit k podobnému rozhodnutí i v případě Českého domu v Moskvě, který se nachází na ruském pozemku.

V zásadě lze jen stěží očekávat jiný vývoj událostí. Vždyť Moskva umí jenom kydat špínu na civilizované země a jejich občany.

  „Fašisté budoucnosti si budou říkat antifašisté.“ Co je skutečné Rusko.

Vztahy České republiky s Ruskem se vyhrotily poté, co české bezpečnostní služby a vyšetřovatelé před dvěma lety odhalili podíl ruských špionů na explozích v muničním skladu ve Vrběticích v roce 2014.

Fakta uvedená ve zpravodajských zprávách poskytla výmluvné důkazy o tom, že šlo o teroristický čin spáchaný ruským státem.

Místo aby se kremelská klika zabývala tím, co se stalo, a situaci nějak urovnala, rozhodla se rozpoutat diplomatickou válku s Českou republikou.

Kreml je schopen vyhrotit atmosféru, ale komu to prospěje, je řečnická otázka.

Pro českou veřejnost to byl další důkaz pravé povahy Moskvy, která pod rouškou krásných hesel a slov o věčném přátelství ve skutečnosti vidí ve svých „přátelích“ jen další odrazový můstek pro další agresi nebo bezprostřední cíl útoku.

Poté, co Kreml ztratil Českou republiku jako strategického spojence, přesněji řečeno, ztratil možnost kontrolovat a ovlivňovat Českou republiku, fakticky ztratil kontrolu nad celou východní Evropou, neboť Praha byla pro moskevské bezpečnostní služby vhodným odrazovým můstkem k terorizování kontinentu.

Právě diplomatické instituce sloužily jako „střecha“ pro ruské diverzanty. Proto Kreml tak hystericky reagoval na rozhodnutí vyhostit ruské diplomaty (tj. špiony) z České republiky.

Není pochyb o tom, že včerejší rozhodnutí české vlády bude v Moskvě také vnímáno agresivně. To však jen potvrdí správnost kroků civilizované České republiky vůči zdivočelému Rusku.

Ruský svět už ukázal, co je zač, takže normální občan normální země nejspíš nebude mít chuť být jeho součástí, nebo se mu dokonce přiblížit.

Vy jste však, na rozdíl od obyvatel Ruska, svobodní lidé a žijete ve svobodné zemi, a kde chcete být, je vaše volba. Rozhodněte se tedy správně a nezapomeňte, že vaše dnešní činy rozhodují o vašem zítřku.

  Rusko může rozestavět Dukovany a pak nás vydírat

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com