V Británii objevili dva případy nové mutace koronaviru z JAR

zpravy.aktualne.cz

V Británii se objevily dva případy další mutace koronaviru, oba pacienti nedávno cestovali do Jihoafrické republiky (JAR). Británie zavádí omezení cest do JAR a všichni, kdo byli v posledních 14 dnech v JAR nebo přišli do kontaktu s někým, kdo tam byl, musí okamžitě do karantény. Nová varianta se šíří rychleji, než ta původní. Na tiskové konferenci to dnes uvedl britský ministr zdravotnictví Matt Hancock.

Třetí stupeň v britském systému již nestačí na zpomalení šíření nákazy a část země, zejména východ a jihovýchod Anglie, se od 26. prosince přesunou do nejpřísnějšího čtvrtého stupně. Zpřísnění je podle ministra nezbytné, týká se regionů Sussex, Oxfordshire, Suffolk, Norfolk a Cambridgeshire.

V Británii také pokračuje očkování, mezi prvními se dostalo na pracovníky a obyvatele pečovatelských domů. Všichni pracovníci v pečovatelských domech v Anglii budou dvakrát týdně podstupovat rychlotest, navíc k týdenním PCR testům, které se již provádějí.

V Británii mělo pozitivní test na koronavirus SARS-CoV2 za poslední den 39.237 lidí, za poslední týden stoupl počet případů o 57 procent, píše BBC News. V zemi s 66 miliony obyvatel zemřelo za poslední den s covidem 744 lidí, nejvíce od dubna. Prudce stoupá také počet hospitalizovaných, za poslední dobu v průměru o 1909 nových pacientů denně. V britských nemocnicích aktuálně leží 18.943 pacientů s covidem, taktéž nejvíce od dubna.

Autor: ČTK

  Michel vyzval prezidenta Číny, aby přiměl Rusko respektovat Chartu OSN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com