Dnes končí hlavní hygienička Rážová, dočasně ji nahradí Svrčinová

novinky.cz

K dnešku končí ve funkci hlavní hygienička Jarmila Rážová a do doby jmenování jejího nástupce ji zastoupí ředitelka moravskoslezské krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová. O změně na postu hlavní hygieničky, která je současně náměstkyní ministra zdravotnictví, rozhodl ministr Jan Blatný (za ANO). Důvod několikrát odmítl podrobněji komentovat.

Na otázku k důvodu odvolání Rážové ministr zdravotnictví před časem pouze odpověděl, že je to jeho rozhodnutí. Vyloučil, že by za ním stály osobní antipatie.

Rážovou do funkce jmenovala vláda koncem loňského června. Funkcí byla už předtím pověřena po březnovém odvolání Evy Gottvaldové, která podle kabinetu nezvládla svou práci v počínající epidemii koronaviru.

Nyní na místo Rážové dočasně nastoupí Svrčinová, která je odbornicí v ochraně a podpoře veřejného zdraví. Dlouhá léta se specializovala na hygienu výživy a bezpečnost potravin, jako auditorka i na celoevropské úrovni v Bruselu. Moravskoslezskou krajskou hygienickou stanici vede od loňského ledna. Kdo ji v jejím čele vystřídá, zatím není jasné.

Autor: ČTK

 

 

  Zeman přijme maďarskou prezidentku, ta se pak setká i s Pavlem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com