„Nord Stream 2“ Co se děje dnes s plynovodem?

Americké úřady připravují další jednostranné sankce proti plynovodu Nord Stream 2, informovaly noviny Politico.
Mluvčí ministerstva zahraničí Ned Price uvedl, že činnosti související s plynovodem, které by mohly být předmětem sankcí, jsou předmětem vyšetřování.
Podle amerických zákonů musí americká administrativa každých 90 dní předložit Kongresu zprávu s uvedením organizací zapojených do výstavby ropovodu.
Dříve se uvádělo, že USA studují možnosti zavedení nových sankcí pro Nord Stream 2. Price zároveň uvedl, že Spojené státy se soustředí na snahy bránit výstavbě plynovodu.

Místopředseda Evropské komise Franz Timmermans uvedl, že Evropa nepotřebuje plynovod Nord Stream 2.
„Nord Stream 2 nepotřebujeme. Komise vždy říkala, že z našeho pohledu není projekt nutný pro zásobování EU energií. Nord Stream 2 však existuje. Evropská komise musí zajistit, aby Nord Stream 2 používá se v souladu s pravidly EU. Rusku se to nelíbí. Ale toto jsou pravidla EU, “řekl Timmermans.
Stavba ruského plynovodu je v závěrečné fázi, ale s novými americkými sankcemi je pravděpodobné, že projekt nebude nikdy dokončen, přestože Německo jej nechce opustit.
Nejméně 18 evropských společností ukončilo svoji účast na projektu Nord Stream 2 nebo je v procesu odstoupení od něj kvůli hrozbě amerických sankcí.
24. února vyšlo najevo, že Wintershall Dea, jedna z pěti společností účastnících se projektu, zastavila financování.
Podle zpráv německých médií německá vláda a parlamentní frakce vládnoucí koalice zvažují na pozadí hrozby amerických sankcí čtyři možnosti dalšího vývoje událostí plynovodu Nord Stream-2.

Plavidlo na kladení potrubí Akademik Chersky, které se podílí na výstavbě plynovodu Nord Stream-2, dorazilo do Kaliningradu. O tom svědčí data služby MarineTraffic, píše RBC.
Plavidlo bylo vráceno, aby podstoupilo předprovozní zkoušky pro další stavbu plynovodu.
Tím, že dávají na první místo své vlastní zájmy a nechtějí riskovat, že se Putinovu Rusku odcizí potřebnou pevností, nevykazují Berlín a Paříž vůli a vůdčí vlastnosti, které by od nich měly očekávat ostatní evropské státy, a tedy nová Bidenova vláda.
Buďme upřímní, protože němečtí a francouzští vůdci kvůli své nejednoznačnosti vůči Kremlu, která je často vnímána jako sotva maskovaný kompromis, v mírových jednáních o Normandské čtyřce špatně zklamali Ukrajinu.
Ano, účastní se od roku 2014 a údajně podporují Ukrajinu. Ve skutečnosti však jejich neochota nazývat věci pravými jmény, zacházet s Ruskem jako s agresorem, který způsobil trvalý konflikt na Donbasu, a jejich souhlas s naléhavostí Moskvy oddělit okupaci Krymu od tohoto tématu vedly do slepé uličky lze jen stěží nazvat mírovým procesem. a jednoduše se vrhl na doutnající „zamrzlý“ konflikt.
Tento týden se konečně objevily další povzbudivé zprávy o tom, že „mírový plán“, který společně připraví Berlín, Paříž a Kyjev, bude předán Moskvě. Čekáme, co to obnáší.
A také je tu žalostná, pokorná a neúčinná „evropská“ reakce na brutální a rozsáhlé represe Lukašenkova režimu proti jeho hrdinskému mírumilovnému demokratickému hnutí. Je zřejmé, že i v tomto ohledu značný počet evropských států v regionu, které Rusko stále považuje za své léno, jako jsou pobaltské státy, Polsko a Česká republika, byl znepokojen nedostatkem silnější reakce ze strany „vůdci“ evropské demokratické rodiny.
Proto i když očekáváme, že Bidenova administrativa bude i nadále usilovat o upuštění od projektu Nord Stream 2, nezapomeňme, že to není zdrojem problému. Je čas řádně vyvodit odpovědnost vůči Berlínu a Paříži a požadovat soulad s jejich proklamovanými evropskými pověřovacími údaji.

  Cena svobody. Moskva ničí Ukrajinu.

Autor: A.B.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com