Ruské fake news o společnostech Pfizer a AstraZeneca jsou mezinárodním teroristickým činem

Ruská propaganda již více než rok používá téma pandemie koronavirů pro své vlastní účely, pomstu. Pokud však před rokem Rusko prostřednictvím svých četných informačních platforem hovořilo o tom, jak se Evropa vrhá do pandemické apokalypsy, aniž by zapomněl zdůraznit, že šíření COVID-19 v Rusku je pod kontrolou a dokonce zasílá pomoc dalším zemím. Připomeňme alespoň průzkumný pochod ruské armády v Itálii. Ačkoli příběhy o kontrolované epidemii v Rusku, a co neocenitelná pomoc ruské armády Itálii, nebyly ničím jiným než lstivými a pokryteckými prvky kremelské propagandy – jak píše ukrajinský vojensko-politický expert Alexander Kovalenko na své stránce na Facebooku . 
Nyní se na pořadu jednání ruských propagandistů, kteří nezměnili pozadí – pandemii koronaviru, kontext změnil – vakcíny. Navíc, jak se očekávalo, Rusko provádí pravidelné informační útoky na západní vakcíny a všechny druhy oslavování a oslavování své vakcíny Sputnik-V.
V současné době můžeme pozorovat, jak se v ruských médiích ukazuje jasná linie ohledně příběhu, že vakcína Pfizer nestačí pro každého, a stále více zemí odmítá oxfordskou vakcínu AstraZeneca. Zároveň v Evropě údajně všichni čekají, nemohou se dočkat, až začne dodávka vakcíny Sputnik-V z Ruska.
Nebudu již po 100. opakovat, že ruská výrobní zařízení mu umožňují vyrábět ne více než 2 miliony dávek za měsíc při plném zatížení, což nám umožňuje nejen plně uspokojit domácí potřeby, ale také exportovat vakcínu do zahraničí. A narušené dodací lhůty do Argentiny a Paraguaye, stejně jako akutní nedostatek Sputnik-V v samotném Rusku, jsou toho jasným příkladem! Ale přesto bych raději věnoval pozornost tomu, jak ruská propaganda diskredituje přesně západní vakcíny.
Například pokud jde o společnost Pfizer, zde se potýkáme hlavně s vyprávěním, že této drogy je nedostatek a je její akutní nedostatek. A právě z tohoto důvodu se ruští propagandisté ​​domnívají, že Sputnik-V je schopen radikálně změnit situaci k lepšímu. Ale to je do očí bijící a nestydatá lež.
Nejprve je vakcína od společnosti Pfizer zdaleka nejžádanější a nejpoužívanější na světě. Zpoždění při jeho dodání za takových podmínek jsou zcela logická a očekávaná. A zatímco Rusko v roce 2021 bude schopno vyrobit 25 až 30 milionů dávek svého Sputnik-V, Pfizer plánuje dodávat zákazníkům 2 miliardy dávek! Co se nazývá – cítit rozdíl!
Když se diskutuje o problému vakcíny AstraZeneca, použije se v tomto případě nejčistší manipulace. Zejména prakticky všechna ruská a proruská média tvrdí, že jedna země EU za druhou odmítá používat přípravek AstraZeneca, protože způsobuje trombózu.
Ve skutečnosti země neopouštějí oxfordskou vakcínu, spíše pozastavují její používání, dokud nebudou vyjasněny okolnosti tohoto vedlejšího účinku. Organizace jako MHRA, EMA a samozřejmě WHO zase nepotvrdily souvislost mezi vakcínou a výskytem krevních sraženin u pacientů.
Ale co je nejdůležitější, k dnešnímu dni více než 17 milionů lidí očkovalo AstraZeneca v zemích Evropské unie a trombóza byla zaznamenána, pozornost – u 40 lidí.
Na druhé straně Velká Británie, Kanada a Polsko pokračovaly v očkování vakcínou AstraZeneca a objektivně vyhodnotily situaci. Propagandistický tlak ruských a proruských informačních platforem však incident s trombózou využil ve svůj prospěch a nafouknul z něj globální skandál.
Vzhledem k tomu, že vakcína z AstraZeneca se nyní používá na Ukrajině, je tato informační rána namířena také proti naší zemi. Ve skutečnosti v Moskvě nadále doufají, že nám uloží svůj Sputnik-V. Pokud ne prostřednictvím rozsáhlé informační kampaně mediálních zdrojů Viktora Medvedčuka, která nešťastně selhala, tak prostřednictvím diskreditace vakcíny od společnosti AstraZeneca.
Mimochodem, produkční potenciál vakcíny AstraZeneca je asi 100 milionů dávek měsíčně. Potenciál, o kterém může Rusko jen snít. Rusové však svými informačními kampaněmi narušují rozsáhlá očkování ve světě, ve skutečnosti provádějí mezinárodní bakteriologický teroristický čin.

  Praha nedává Moskvě šanci na agresi. Budoucnost Evropy se buduje tady a teď

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com