Čeká Petříčka odvolání? ‚O spekulacích jsem s Hamáčkem nemluvil, na funkci nelpím,‘ říká ministr

irozhlas.cz

Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD) osobně nehovořil s předsedou strany Janem Hamáčkem o spekulacích, že by po sjezdu sociální demokracie měl v čele resortu skončit. Sdělil, že na funkci nelpí. Server Lidovky.cz v pátek informoval, že by Petříčka mohl v čele diplomacie nahradit ministr kultury Lubomír Zaorálek, který ministerstvo zahraničí vedl ve vládě Bohuslava Sobotky (oba ČSSD).

Petříček v sobotu uvedl, že s předsedou ČSSD Janem Hamáčkem zatím osobně nehovořil. „Mohu jen zopakovat to, co už mnohokrát – na funkci ministra nelpím. Chci i nadále pracovat pro sociální demokracii. Zda to bude na ministerstvu zahraničních věcí nebo jinde, to je na novém vedení,“ uvedl.

Podle serveru Lidovky.cz by měl Petříčka vystřídat Zaorálek, který Černínský palác vedl do prosince 2017. „Řeči se povídají… Já mám na kultuře práce dost,“ uvedl Zaorálek.

Na ministerstvo kultury by pak měl nastoupit poslanec a starosta Náchoda Jan Birke. „Nebudu se k tomu vůbec vyjadřovat,“ sdělil v sobotu Birke.

Petříček byl jedním z vyzyvatelů dosavadního předsedy Hamáčka v páteční volbě šéfa strany. Získal 95 hlasů, Hamáček 140 a vyhrál v prvním kole.

Hamáček poté novinářům řekl, že pokud by měl výhrady k činnosti některých ministrů, sdělil by to nejprve jim. Doplnil ale, že žádnému ministrovi „bianco šek“ do sněmovních voleb nedává.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

 

  Babišův trapas. Chtěl zkritizovat drahou jízdenku, přitom mohl jet zadarmo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com