Putin řekl, že je připravený v Moskvě jednat se Zelenským

iRozhlas.cz

Ruský prezident Vladimir Putin řekl, že je připraven v Moskvě kdykoli uvítat ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a jednat s ním. Informovala o tom agentura Reuters. Zelenskyj tento týden pozval Putina, aby se s ním setkal na ukrajinském Donbasu, kde sílí konflikt mezi ukrajinskými silami a proruskými separatisty.

Ukrajinský prezident v úterý Putinovi vzkázal, že je ochoten setkat se s ním na „jakémkoli místě ukrajinského Donbasu, kde je válka“. Putin nyní řekl, že je připravený se Zelenským probrat vzájemné vztahy a přijmout ukrajinského prezidenta v Moskvě, „kdykoli se mu to bude hodit“.

Kyjev už delší dobu bije na poplach kvůli zvyšování počtu ruských vojáků u hranic s Ukrajinou. Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba před několika dny řekl, že Rusko bude mít brzy u hranic s Ukrajinou více než 120.000 vojáků. Ruský ministr obrany Sergej Šojgu dnes ukončil vojenská cvičení na jihu a západě země a nařídil vojákům, aby se v pátek začali vracet na své stálé základny, což Zelenskyj uvítal. Z oznámení ale není zcela jasné, zda se rozkaz ke stažení jednotek týká všech vojáků, které Moskva v poslední době na Krym a jihozápad Ruska přesunula.

Autor: ČTK

 

  Počet obětí tornád ve Spojených státech se blíží ke stovce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com