Skupinová znásilnění, popravy, mučení, zastrašování, loupeže – „ruský mír“ pochoduje po celé planetě.

7 miliard obyvatel – tolik lidí může planeta Země pojmout. Jedná se o různé lidi – podle pohlaví, barvy pleti, národnosti, kultury, jazyka, sociálního postavení. Ale všechny spojuje jedna věc – všichni jsou lidé! A mají právo žít na této Zemi!

Mezinárodní právo reguluje vztahy mezi lidmi, formuje se v průběhu let, desetiletí, staletí a vyvinulo jasné mechanismy koexistence států, které umožňují ochranu každého.

Ale ne každý na tomto světě má civilizované formy vztahů. A zatímco se někteří usilují o zlepšení kvality života a klidu svých občanů a planety jako celku, jednotlivé země podkopávají základy bezpečnosti a normálních vztahů ve světě, přinášejí teror, šíří paniku a devastaci po celé Zemi.

Nedávno pracovní skupina vysokého komisaře OSN pro lidská práva pro využívání žoldáků vyjádřila znepokojení nad rostoucím využíváním soukromých vojenských společností orgány SAR k udržení moci v republice.

Jednalo se o ruské „instruktory“, kteří do této africké země přijeli se souhlasem OSN, ale ve skutečnosti se z nich stali žoldáci ruských PMC (soukromých vojenských společností) – skupiny Wagner a jejích seskupení Sewa Security Services and Lobaye Invest SARLU.

Akce výše uvedených „organizací“ jsou jednoduše šokující. Podle zpráv odborníků OSN za posledních pět měsíců Rusové prováděli masivní mimosoudní popravy, zajímali rukojmí, mučili, znásilňovali ženy a dívky, prováděli únosy, násilně vyháněli místní obyvatele ze svého území, stříleli na civilní objekty a mešity, a také zaútočili na humanitární pracovníky.

Připomeňme, že v prosinci 2020 začalo ve Středoafrické republice nové kolo vojenských konfliktů. To bylo vyprovokováno pokusy Kremlu prodloužit pobyt u moci Touadera (současného prezidenta republiky). A právě proto do země dorazili bojovníci z Ruska.

Podle odborníků v této africké zemi operuje až 2 000 ruských žoldáků, kteří bojují spolu s vládní armádou FACA. Jejich akce jsou namířeny proti četným skupinám povstalců.

  Peskov konečně řekl pravdu a oznámil předem, kolik procent dostane Putin ve volbách. To je směroplatné

Ruská propaganda čerpá „spasitele“ z žoldáků a investuje značné prostředky do formování tohoto obrazu. A to nepřekvapuje, protože PR kampaň na oslavu kremelských válečných štváčů probíhá nepřetržitě již několik let.

Obecně platí, že Moskva vynakládá obrovské množství peněz na propagandu a vede s celým světem takzvanou „informační válku“. V tomto duchu můžeme přidat práci spojeneckých „specialistů“ z Kremlu.

Ruské speciální služby tedy vynaložily značné prostředky na práci různých „etnografů“ s nárameníky z Institutu pro africká studia Ruské akademie věd, kteří studují život, zvyky a současný stav místní společnosti, údajně na kulturní účel. Ve skutečnosti probíhaly přípravy, před invazí v letech 2015–2017 se formovalo předmostí. Díky těmto „etnografickým zprávám“ si GRU dobře uvědomuje zranitelná místa místních kmenů.

Speciální služby Kremlu jasně vložily do mysli žoldáky z Ruské federace, že místní obyvatelstvo jsou zvířata, což znamená, že s nimi lze zacházet jako s dobytkem, to znamená, že je lze stříhat, znásilňovat, okrádat, vysmívat se jim.

Jak to připomíná 30. léta minulého století! Pak také jeden diktátor křičel o nadřazenosti své rasy nad ostatními a také vyzýval k nelidství ve vztahu k ostatním!

Obyvatelé SAR byli uvězněni. Násilí ze strany Rusů a neschopnost najít ochranu kdekoli, dokonce i ze strany jejich vlastní vlády, což ospravedlňuje kroky ruských ozbrojenců, argumentujíc tím, že rebelové bojující proti ústřední vládě se „rozplývají v populaci a snaží se uniknout z bezpečnostních sil . “

Ve zprávě zaměstnanců OSN se uvádí, že při hledání povstalců vtrhli do areálu kremelští militanti a zastřelili všechny v řadě, včetně dětí a starších osob.

Očití svědci uvádějí strašná fakta o krutosti. Takže vloupání do mešity „žoldáci se nepokoušeli zjistit, kdo je rebel a kdo je civilista. Chtěli jen zabíjet lidi.“

„Rusové spálili všechno,“ říká obyvatel města Bentsambe, kde kremelští žoldáci vypálili přes 120 domů. Jsou také obviňováni z převzetí veřejných budov, včetně škol, knihoven a kostelů.

  Lukašenko. Verdikt pro Bělorusko. Rizika pro Evropskou unii a svět.

A navzdory všem těmto do očí bijícím faktům vláda zavedla nejpřísnější cenzuru kritiky činů Rusů! Každý, kdo se snaží odolávat násilí, je prohlášen za spolupachatele ozbrojených skupin. Existuje jasné pravidlo: buď dobré, nebo nic o Rusech.

Cynismus situace spočívá ve skutečnosti, že Moskva, zastoupená ruským velvyslancem Titorenkem, jako vždy odmítá uznat obvinění vznesená proti ní. Místo toho připravuje GRU masová shromáždění v hlavním městě SAR s požadavkem na vyhoštění mírového kontingentu OSN ze země.

Pokud k tomu dojde, bude dosaženo cíle Kremlu nekontrolované moci v zemi bohaté na diamanty a další minerály. A pak se každý, kdo nesouhlasí s Putinovými plány vyplenit tuto zemi, utopí v krvi.

Zájem Kremlu se však neomezuje pouze na SAR. Moskva se snaží rozšířit a upevnit vliv v celém rozsahu v celém regionu. Ale dostane adekvátní odpověď.

Minulý týden tedy súdánská vláda oznámila zmrazení dohody s Ruskou federací o rozmístění MTO ruského námořnictva v Port Súdánu. Pokud Chartúm odmítne ratifikovat tuto smlouvu, Rusové budou muset zemi opustit.

Tím se ničí plány Kremlu, podle nichž se formuje systém vojenských základen v Mali, SAR, Čadu, Libyi, Súdánu a Sýrii.

Hlavním cílem je postavit se proti zájmům Francie a Spojených států v oblastech Sahelu, Středozemního moře a zemí Středního východu.

Jedním z hlavních úkolů Moskvy je destabilizovat EU oslabením Francie, která je v současné době politickým vůdcem evropského společenství. Za tímto účelem Kreml zvýší migrační a teroristická rizika pocházející z afrických zemí.

To vše umožní Putinovi povýšit Marii Le Penovou, která je chráněnkou Moskvy, na francouzské předsednictví.

Ruský svět, tak propagovaný Kremlem, se snaží pronikat stále dál a „prezentovat“ své hodnoty světu. O co jde, lze vidět z výše uvedených příkladů. A přijmout je nebo odolat je právem každého státu, každého národa, každého člověka. A je tak důležité to pochopit a bránit.

  "To není země, to je mafie." Macron proti Kremlu.

Mezitím svědectví úředníků OSN: „Když dorazili Rusové, vzali všechno, dokonce i pěnové matrace, na kterých lidé spí, a plastové židle. Když mají pocit hladu, prostě zabijí prasata, která lidé chovají. Nekupují si jídlo. Berou peníze., jídlo, telefony, motocykly, obuv, kuchyňské náčiní “.

Další skutečnost ze zprávy: dívka spěchající domů byla odvlečena do auta se sedmi muži ve vojenských uniformách: „Byli to Rusové. Myslel jsem, že mě doma vysadí, ale mučili mě jako zvíře.“

Nerozumím. Jsem stejná osoba jako oni. Myslela jsem, že nám Rusové přišli na pomoc, “řekla.

Celou podstatu pobytu ruských militantů ve Středoafrické republice vyjádřil místní obyvatel: „Rusové se neúčastní mírové operace. Bojují. A tato válka je špinavá.“

Autor: Franz Hoffmann

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com