Od středy zavládnou vedra, varuje meteorolog. V pátek teplota vyšplhá až na 34 stupňů Celsia

luxtopfit.com

Léto se hlásí o slovo, a teploty se tak v tomto týdnu na území Česka vyšplhají až do tropických výšin. Pro iROZHLAS.cz to sdělil meteorolog Tomáš Mejstřík z Českého hydrometeorologického ústavu.

„Tento týden nás čeká vyloženě letní počasí. Oblačnost bude nízká a teploty budou až do konce týdne pomalu růst. Ve středu dosáhnou tropických 31 stupňů Celsia,“ informuje Mejstřík.

V pondělí bude na většině území České republiky převažovat jasná letní obloha s minimální oblačností. Od jihu k nám má od tohoto dne také začít proudit velmi teplý vzduch.

Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 22 až 26 stupňů, na horách v 1000 metrech kolem 18 stupňů. Vítr by měl foukat slabý proměnlivý do čtyř metrů za sekundu.

Od úterý až do pátku nás čeká výrazné oteplení. „Můžeme očekávat každodenní teplotní nárůst, kdy se teploty vyšplhají z 26 až na 34 stupňů. Ve středu předpokládáme v odpoledních hodinách slabé přeháňky. Kromě přeháněk zároveň teploty dosáhnou mezníku 31 stupňů, což znamená první letošní teplotní výstrahy před vedrem,“ říká Mejstřík.

Ke konci týdne bouřky

Ke konci týdne začne pozvolna růst oblačnost, která o víkendu vyústí v přeháňky a bouřky. „Víkendové teploty se budou dál držet ve vyšších číslech, ale kvůli rostoucí oblačnosti nám přibudou také výstrahy před silnými bouřkami, které by se mohly začít objevovat začátkem příštího týdne,“ dodává Mejstřík.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz

  Diplomaté z ruských konzulátů musí opustit ČR do 12. března, řekl Lipavský

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com