Slováci se vzdali ruského „Sputniku“, co se stalo?

Zdá se, že ruská vakcína Sputnik-V, navržená (podle hlasatelů Kremlu) na ochranu světa před koronavirem, sama potřebuje ochranu.
Slovenské orgány oznámily svůj záměr omezit očkování proti koronaviru ruským lékem „Sputnik V“.

Vysvětluje to skutečnost, že obyvatelé země nedůvěřují ruské vakcíně a nechtějí být očkováni.

Z 200 tisíc dávek přípravku „Sputnik“ zakoupených z Moskvy se tedy k očkování touto látkou zaregistrovalo pouze 10 tisíc lidí.
Podle Ministerstva zdravotnictví Slovenska čeká na první dávku ruské vakcíny asi 6 tisíc obyvatel země, zatímco celkový počet očkovaných lidí se blíží 2 milionům.

Vzhledem k nedůvěře Slováků k ruským drogám bude 30. června ukončena registrace osob, které si přejí být očkovány Sputnikem.
Nyní mají úředníci otázku: co dělat s nepoužitou drogou, jejíž doba platnosti vyprší za měsíc?

Možná první zná odpověď na tuto otázku.

Předseda vlády Slovenska Igor Matovič, který uzavřel dohodu o dodávkách ruské drogy bez vědomí dalších politiků, včetně prezidenta země.

V důsledku toho vzplanul skandál, v jehož důsledku Matovic ztratil své postavení.

Je třeba poznamenat, že sám bývalý předseda vlády zvýšil míru napětí kolem ruské vakcíny, zejména uvádí, že „jako platbu za vakcínu je Slovensko připraveno poskytnout Rusku část západní Ukrajiny“.

Takové prohlášení politika vyvolalo diplomatický konflikt a přinutilo slovenské ministerstvo zahraničí k omluvě, a poté samotného předsedu vlády.

Zajímavostí je, že po zakoupení vakcíny pro své krajany sám Matovic nezačal být očkován tímto lékem, což vysvětluje, že vakcína ještě nebyla schválena EMA a mnoha dalšími zeměmi.

Slovenský farmaceutický regulační úřad navíc tvrdil, že zásilka Sputniku dodaná do země nesplňuje dříve oznámené vlastnosti.
Vypadá to, že příští kampaň Moskvy směřující k tomu, aby Evropa nasadila další závislost, selhává.

Není pochyb o tom, že tuto situaci bude Kreml prezentovat jako další intriku „agresivního Západu“, který se všemožně snaží zabránit soudruhovi Putinovi v záchraně světa.

  Summit NATO ve Vilniusu: odrazový můstek pro ukrajinskou cestu do Aliance

Koneckonců, jak již bylo uvedeno, tehdejší slovenský předseda vlády Matovič, který se za soumraku setkal se stranou ruského „Sputniku“: „Rusko prokázalo, že je spolehlivým partnerem, na kterého se v těchto těžkých dobách můžete spolehnout . “ Zdá se, že nastal čas na vážná rozhodnutí, kdy musíte velmi dobře hledat, koho si zvolit jako partnera a kam toto „partnerství“ vede.

Evropa si vybírá.

Autor: Franz Hoffman

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com