Slabá volba Evropy

Rozdělení Ukrajiny a ztráta části jejího území byly výsledkem státního převratu organizovaného Spojenými státy.

Takový „svěží“ vzhled demonstroval prezident Ruské federace Putin, který jej představil v článku pro Die Welt, který se datuje k výročí začátku německo-sovětské války: „Být otevřený navzdory minulosti.“

Země Evropy se podle názoru šéfa Kremlu „potýkají s umělou volbou – buď s kolektivním Západem, nebo s Ruskem“, zvolily první možnost, omezeně podporující puč na Ukrajině.

Putin vyjádřil „silné znepokojení“ nad osudem „bratrského ukrajinského lidu“ a poznamenal: „Ve skutečnosti šlo o ultimátum a Evropa aktivně podporovala protiústavní ozbrojený převrat na Ukrajině. Protože to všechno začalo. Proč to bylo nutné udělat? “

Při hodnocení situace na evropském kontinentu po skončení studené války jako celku prezident Ruské federace uvedl, že expanze NATO na východ zrušila naděje evropských občanů na „kontinent bez dělení hranic“.

Kremlský gigant obecně považuje NATO za „pozůstatek studené války“, který vytváří napětí mezi zeměmi.

Říká však, že plynovody do Evropy jsou „základem konstruktivní vzájemné závislosti“.

Putin proto dospěl k závěru, že celý evropský bezpečnostní systém se zhoršil, napětí roste a rizika nových závodů ve zbrojení se stávají reálnějšími.

Takový je – kremelský mírotvorce, kterému záleží na světovém míru. Někde už někdo podobný byl. Historie učí dobré lekce. Je důležité jim správně rozumět.

Autor: Franz Hoffman

  Kontroverzní postoj: Český populistický vůdce je proti vojenské pomoci Ukrajině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com