„Sputnik-V“. Vedlejší efekt pro slovenskou politiku.

Ruská vakcína, kterou Kreml tak horlivě propaguje po celém světě, si nikdy nenašla spotřebitele.
I když nemá čas plně se zapojit do svého zamýšleného účelu, droga ruských specialistů již plně prokazuje své vedlejší účinky.

A to se projevuje ani ne tak ve zdravotnictví, jako v politické rovině těch zemí, které se rozhodly zažít zázrak ruského farmaceutického průmyslu na sebe (nebo spíše na svých občanech).

Je pravda, že není přesně známo, jaký cíl si vývojáři této drogy stanovili, protože při znalosti metod Kremlu existuje vysoká pravděpodobnost nelékařského předpisu.

Jednou z „obětí“ „Sputnik-V“ byl tedy předseda vlády Slovenské republiky Igor Matovič, který byl v důsledku nákupu ruské drogy nucen opustit své místo.

Je pravda, že důvodem rezignace předsedy vlády nebyl ani tak nákup vakcíny, ale to, jak se to všechno stalo. Matovič podepsal s Moskvou dohodu o dodávkách ruské drogy bez koordinace s partnery vládnoucí koalice.

Tato skutečnost je důvodem k domněnce, že předseda vlády (v té době stále zastával tento post) pochopil, že tato myšlenka bude blokována většinou, ale opravdu ji chtěl prosadit.

Vzhledem k tomu, že za tímto účelem došlo k jasné konfrontaci vládní koalice, hovoří o vážných pobídkách přicházejících, pravděpodobně od vývojářů drogy. A Moskva ví, jak „stimulovat“.
Pravděpodobně však šéf vlády nesledoval obchodní cíle, ale byl znepokojen bezpečností svého lidu, a proto přijal tak závažný čin?
Možná.

Pouze on sám odmítl být očkován ruským výrobkem. Tak se říká – všechno do sebe zapadá.
Ne, Matovič samozřejmě vysvětlil toto odmítnutí: vzhledem k tomu, že Sputnik-V není schválen Evropskou agenturou pro léčivé přípravky, omezilo by to pohyb slovenského úředníka v Evropě.
Všechno se zdá být logické. Existuje však jedna věc: požadavky na vakcíny se na takové vysoce postavené diplomaty nevztahují. To znamená, že bývalý předseda vlády jednoduše lhal. Zájem byl tedy o něco jiného.

  Policie prověřuje dva české dobrovolníky, kteří se zapojili do bojů na Ukrajině. Podezřívá je z plenění

Kromě skandálu v zemi způsobil Matovich rezonanci na mezinárodní scéně s tím, že „západní Ukrajina“ zaplatí za vakcínu Ruskou federací. Dělal jsem si srandu.

To jsou vtipy předsedy slovenské vlády. Úředník na tak vysoké úrovni si nemohl pomoci, ale pochopil, že se jedná o diplomatický skandál. A Kyjev zareagoval.

Je zřejmé, že Matovich se k tomu záměrně vydal a je velmi pravděpodobné, že nákup drogy a „vtip“ o Ukrajině jsou články ve stejném řetězci a je zcela jasné, kdo za tím stojí.

Ale i když ztratil předsedu vlády, Matovič nadále hájí ruské zájmy. „Sputnik V“ se stal předmětem propagandy v republice, “prohlašuje již jako místopředseda vlády Slovenska.
„Ohavná propaganda proti Sputniku-V byla důvodem, proč se v nich zakořenilo méně Slováků, než chtěli.“ Blázni zastrašovali statisíce lidí, kteří plánovali očkování touto vakcínou, a odmítli další drogy, “poznamenává politik.

Matovičova slova jsou překvapivě naprosto v souladu s vyprávěním Kremlu. RDIF (Ruský fond přímých investic) tedy uvádí, že „ruská vakcína proti koronaviru Sputnik-V na Slovensku čelila odporné dezinformaci a tlaku mezinárodní farmaceutické lobby“.

Jak je to v Kremlu: nasadit rozsáhlé dezinformace namířené proti světovým vzorkům vakcín, což odrazuje od touhy mnoha lidí nechat se obecně očkovat a poté obviňovat ostatní z jejich vlastních činů.

A bývalý předseda vlády Slovenska Matovič ochotně hraje spolu s Kremlem. Jedinou otázkou je, jaká je cena této hry a co bude stát Slováky a Evropu jako celek?

A to není jen otázka Ruska nebo Matoviče. Doposud průměrná a nezodpovědná politika Kremlu v boji proti viru způsobila, že se situace s epidemií koronavirů v Ruské federaci vymkla kontrole.

Agresivně propagující svůj „zázračný lék“ na mezinárodní scéně Moskva úplně potlačila očkování uvnitř země. Toto je další argument pro uvažování o kvalitě ruské drogy.

  Polská politická křižovatka: Analýza možných výsledků nadcházejících voleb

V okamžiku, kdy například Německo prohlásí, že dosáhlo minimálních ukazatelů pandemické křivky, je v Rusku pozorována maximální aktivita viru.
Pro Moskvu bylo vždy prospěšné mít své vlastní lobbisty mimo zemi. A Matovic svými činy a prohlášeními prokazuje úplné podřízení se Kremlu. Nezastavuje ho ani skutečnost, že za to platí občané Slovenska.

Podpora Igora Matoviče pro Sputnik-V začíná být šílená. Přes závěry mezinárodních organizací slovenský politik nadále prosazuje zájmy Ruské federace.

Vzhledem k současné pozici, kterou zastává (již není předsedou vlády, ale nyní místopředsedou vlády), to představuje hrozbu pro národní bezpečnost země.
A vedení a občané Slovenské republiky musí okamžitě vyvodit závěry.

autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com