Máme nové Techtle Mechtle, řekl Babiš. Oznámil další očkování bez registrace

idnes.cz

Premiér Andrej Babiš ve svém nedělním pořadu Čau lidi uvedl, že v pondělí otevře nové očkovací centrum bez registrace na pražském Smíchově. Ve středu pak i v Ostravě a Brně. Podle premiéra současné očkování bez registrace využilo již 6 tisíc lidí. Zároveň se ale objevilo nové ohnisko přenosu nákazy podobné loni známému podniku Techtle Mechtle.

Babiš také řekl, že k očkování proti covidu je registrováno téměř 80 tisíc dětí. „Očkování dětí je pro nás prioritou,“ uvedl premiér.

Rovněž podotkl, že 33 procent lidí v očkovacím centru Chodov v průzkumu uvedlo, že se očkují kvůli ochraně svého zdraví. Pro 26 procent byl důvod možnost cestování a 20 procent odpovědělo, že chce svobodu a ukončit „vopruz“ s testováním.

Očkovací centrum na Smíchově bude mít na starost Fakultní nemocnice Motol. Příchozím nabídnou vakcínu Moderna.

Babiš také zmínil, že lidi nově najdou na webu ockoreport.uzis.cz informace o tom, jak posunout termín druhé dávky vakcíny nebo si ověřit přesuny. „Také v příštím týdnu bude na webu přidaná informace o všech volných termínech druhých dávek. Občan si termín předem vybere a bude moci rovnou na lince 1221 sdělit, o které datum má zájem,“ řekl premiér.

„My jsme na Chodově od pondělí do pátku naočkovali přes 4 tisíce lidí. Na hlavním nádraží se naočkovalo přes 2 tisíce lidí. Já jsem tam byl a ptal jsem se lidí, jestli jdou na vlak. Nikdo nešel na vlak. Všichni šli za vakcínou,“ řekl ve svém pořadu Babiš. U praktiků je zaregistrovaných přes 120 tisíc lidí.

Klub vůbec nedodržuje podmínky

Babiš na závěr pořadu prohlásil, že mutace delta je v Česku a poukázal na šíření viru v barech. „Minulý rok jsme měli Techtle Mechtle. Tento rok máme klub v Kotvě, kde je skutečně velký problém. Teď se tam nakazilo asi 34 mladých lidí,“ zdůraznil Babiš s tím, že právě mutace delta se šíří hlavně u mladé generace.

  Macura končí v ANO, funkci primátora dá k dispozici zastupitelům hnutí

„Tento klub vůbec nedodržuje podmínky. Normálně se tam tancuje. Když přijde kontrola, tak oni to ignorují, což je špatně,“ dodal.

Zdroj: https://www.idnes.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com