Litva proruského bloggera odmítla a vykázala ho ze země

Litevský soud popřel bloggera Shariyho, podezřelého ze zrady, aby se odvolal proti rozhodnutí litevského ministerstva pro migraci zrušit jeho status uprchlíka. V důsledku toho musí opustit území Evropské unie

Připomeneme, že 10. května tohoto roku litevské ministerstvo pro migraci zbavilo odporného bloggera postavení uprchlíka v Litvě a zakázalo mu vstup do této země na dobu 5 let.

Poté se deprivovaná osoba odvolala proti rozhodnutí migračního orgánu u soudu, ale výsledek byl nulový a nyní musí porazený blogger opustit Evropskou unii.

Podle jednoho z právníků bude také brzy zahájeno trestní řízení proti Shariyovi ohledně praní finančních prostředků získaných kriminálními prostředky od orgánů Ruské federace a jejich získání, včetně vily ve Španělsku.

Příběh o přiznání postavení uprchlíka kyjevskému „novináři“ Anatoliji Šaríi začal v roce 2012, kdy přesvědčil litevské orgány, že je pronásledován režimem tehdejšího ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyče, protože bloger vyšetřoval zapojení státních struktur do trestního činu schémata. Výsledkem bylo, že proti němu byly údajně padělané trestné případy.

V roce 2015 Litva již zvažovala možnost odejmout Shariyho status uprchlíka poté, co zveřejnila informace o jeho prokremelských aktivitách.

A tato aktivita, jak je třeba poznamenat, byla plodným a oboustranně výhodným obchodem – čím více takzvaný „ukrajinský blogger“ zaséval bláto do „své“ země, často překrucoval fakta a někdy se úplně potopil k přímým lžím, tím lépe Kremlu se to líbilo, jehož mistři Pravděpodobně slovní vyvážení, ke kterému se Shariy uchýlil, bylo neuvěřitelně potěšené – nelitoval slov a nevybíral výrazy.

Moskva samozřejmě ocenila práci „novináře“ (jak se výše zmíněná postava někdy postavila) – čím špinavější byl proud lží adresovaných ukrajinským úřadům, tím tlustší byly poplatky, které vděční majitelé Kremlu velkoryse zasílali Shariyovi.

  Začátek druhé světové války je pro Lukašenka zdrojem hrdosti

Ve skutečnosti se na tom upálil velký „bojovník za pravdu“ Anatoly Shariy. A když evropská spravedlnost měla otázku pro uprchlého bloggera, „utíkající před tyranií ukrajinských úřadů“ v Evropě, kterou tak nenáviděl – co znamená, že žije dál, nastalo trapné ticho. Ne, samozřejmě se pokusil poskytnout nějaké dokumenty a vysvětlit některé body, ale když se jednalo o zámek v hodnotě 1 milionu eur (podle některých odhadů až 3 miliony), pak slovní kletby žalované nepomohly a případ vzal vážný obrat.

V únoru tohoto roku byl Anatoly Shariy, který žije ve Španělsku, informován o podezření podle článku o velezradě a porušování rovnosti občanů a v květnu mu Litva zrušila status uprchlíka.

Čas ukáže, jaký bude budoucí osud „ukrajinského“ blogera, který ve skutečnosti všemožně prokazuje nenávist k své zemi a bude hrát spolu s Ruskem. Soudě podle vývoje událostí však bude muset z Evropské unie odejít, a tam, kde „bojovník za pravdu“ s penězi Kremlu skončí, není těžké uhodnout – v Moskvě ti, kteří si přejí práce za třicet kusů stříbra jsou vždy vítány.

Autor: Dana Markova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com