Po srážce vlaků u Domažlic dva mrtví, několik těžce zraněných

novinky.cz

 U obce Milavče mezi stanicemi Domažlice a Blížejov se dnes kolem osmé ráno srazily dva osobní vlaky. Dva lidé zemřeli, několik je ve vážném stavu, zhruba tři desítky zraněných jsou mimo ohrožení života – jsou potlučení, pomlácení, poškrábaní, řekla ČTK v 09:15 mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová. Podle železničářů šlo o srážku vlaku Západní expres s osobním vlakem. Na místo míří ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) a vedení Českých drah. Na twitteru ministr uvedl, že expres projel návěstidlo v poloze Stůj ve výhybně Radonice na Domažlicku a srazil se s osobním vlakem.

„Za záchrannou službu zasahují čtyři vrtulníky – pražský, hradecký, z Plzně-Líní a jihočeský. Máme tam pět vozů pro likvidaci hromadného postižení osob, jsou tam materiály, léky a další pomůcky,“ uvedla Svobodová. Dále tam zasahuje pět vozů rychlé záchranné pomoci, dva lékaři z oblasti, lékaři z vrtulníku. Pomáhají Jihočeši se dvěma záchrannými vozy a pět sanitek vyšlou také Němci. Složky integrovaného záchranného systému si místo nehody rozdělily na dva úseky, kde společně zasahují desítky záchranářů, řekl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Jde o největší železniční nehodu od minulého léta, kdy si desítky zraněných vyžádala čelní srážka dvou osobních vlaků na jednokolejné trati u obce Pernink na Karlovarsku. Tam 7. července zahynuli dva lidé a dalších 24 bylo zraněno. Jednu oběť a 35 zraněných měla nehoda z loňského 14. července na kraji Českého Brodu, kde osobní vlak narazil do stojícího nákladního expresu. Srážka osobního vlaku, který jel loni 9. září z Klatov do Domažlic, s diagnostickou soupravou tvořenou lokomotivou a měřicím vozem, si vyžádala 19 zraněných.

Autor: ČTK

  Vondráček vyhlásil legislativní nouzi kvůli návrhu na hlasování v karanténě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com