Salvador zavedl bitcoin jako oficiální platidlo. Hodnota kryptoměny stejný den výrazně klesla

irozhlas.cz

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin v úterý odpoledne výrazně klesla, podle záznamů na specializovaném webu CoinDesk spadla až na 42 921 USD (919 771 Kč), což byl za posledních 24 hodin propad asi o 19 procent. Její pohyb kopíruje i druhá největší kryptoměna ethereum. Bitcoin v úterý za oficiální platidlo jako první země na světě přijal středoamerický Salvador.

Krátce před 18.00 SELČ se bitcoin pohyboval kolem 46 750 USD, a vykazoval tak za uplynulý den propad o více než devět procent. Kryptoměna ethereum se ve stejnou dobu obchodovala za 3465 dolarů a odepisovala téměř 12 procent.

Oficiální měna

Salvadorský prezident Nayib Bukele oznámil, že jeho země cenového poklesu využila a nakoupila dalších 150 bitcoinů celkem asi za sedm milionů dolarů. Před zavedením bitcoinu jako platidla Salvador koupil 400 bitcoinů za asi 20 milionů dolarů.

Server BBC poznamenal, že zavedení bitcoinu jako oficiální měny v Salvadoru vedle nadšení provázejí také obavy. Jeden z průzkumů také ukázal, že mnoho lidí si takový krok nepřálo.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  Stovky restaurací odmítají kontrolovat bezinfekčnost hostů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com