Moskva je hrozbou pro světovou bezpečnost. Valné shromáždění OSN. Volby v Ruské federaci.

„Čestné“ 124 místo (ze 167 států) mezi Etiopií a Nigerem – to je pozice Ruska, pokud jde o úroveň demokracie ve světě. To však není překvapivé, protože veškerá moc v Ruské federaci spočívá na lžích, podvodech a krádežích, a pokud dovolíte lidem protestovat a cítit se svobodně, pak (tito lidé) vezmou z trůnu celou kremelskou kliku .

Koneckonců, pro příklad není třeba chodit daleko – sousední Ukrajina (kterou Moskva z nějakého důvodu stále nazývá bratrskou, a to navzdory skutečnosti, že již sedm let způsobuje na ukrajinské půdě chaos a krev) ukázala příklad toho, jak jednat, když moc přestane sloužit lidem tím, že mimochodem vyloučí ze země bývalého prezidenta Janukovyče – Putinova stoupence.

Proto v Kremlu tak ostře reagují na jakýkoli úspěch Kyjeva a právě po vážné fackě na Ukrajině Putin dělá vše pro to, aby se sousední stát demokraticky nerozvinul a nestal se součástí evropské rodiny národů.

Ale navzdory všem pokusům Moskvy, o záludné záludné akce a vyloženě agresi, Ukrajina jde kupředu a Evropa ji v tom podporuje. Ano, možná ne tolik, jak by si Ukrajinci přáli, zatím (hlavně) formou prohlášení a prohlášení, ale i to je významný krok.

Počínaje 68. zasedáním Valné shromáždění OSN každoročně přijímá rezoluce, které podporují územní celistvost Ukrajiny a vyzývají Rusko, agresorskou zemi, k ukončení okupace ukrajinského Krymu. Začalo to v roce 2014 (kdy Ruská federace anektovala Krym a vtrhla na Ukrajinu – implicitně, jako vždy, tedy skrytě za militanty takzvaných DPR a LPR, které Moskva dodává zbraněmi, potravinami, vlaky a financemi), poté OSN přijala rezoluci Valného shromáždění OSN o územní celistvosti Ukrajiny, kterou podpořilo 158 zemí (pro 100, 58 se zdrželo hlasování, proti 11). A to byl signál pro Kreml, který se velmi bojí kolektivních rozhodnutí.

  Fake versus realita. Staré metody nové kampaně.

Rezoluce OSN nejsou jen pro Ukrajinu a dokonce nejen pro Evropu, protože akce Ruska – použití síly ke změně státních hranic – je výzvou pro celý svět, včetně OSN, jako mezinárodní organizace střežící svět.

Současné 76. zasedání Valného shromáždění OSN, stejně jako předchozí po anexi Krymu, bude pro Kreml obtížné. Otázka Krymu, respektive jeho okupace Ruskem, bude znovu nastolena. V tomto ohledu je třeba připomenout „Krymskou platformu“ – summit, který Ukrajina uspořádala letos v srpnu, a uvrhl Kreml do hysterického stavu.

Moskva prostě nevěděla, jak reagovat, byli šokováni tím, co se stalo, protože na summitu se sešli zástupci téměř 50 států (všechny země EU a NATO), včetně 14 lídrů jejich zemí, 13 vedoucích agentur pro zahraniční věci, NATO , Evropská rada, Evropská komise a Rada Evropy.

Všechno, co dokázal Kreml udělat, bylo vyhrožování – oblíbená metoda Moskvy. Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že považuje účast zemí a organizací na „krymské platformě“ za „nepřátelské gesto vůči Rusku“ a za pokus narušit jeho územní celistvost.

Tady to je – vrchol cynismu Kremlu, jehož majitelé pravděpodobně zapomněli, že to bylo Rusko, které v roce 2014 utrhlo část ukrajinské země a je agresorem, a už vůbec ne obětí, což Moskva představuje.

A aby legitimizoval agresivní aktivitu, Kreml se snaží uspořádat volby na anektovaném Krymu. Budou navrženi kandidáti z připojeného poloostrova a hlasovat budou také obyvatelé dočasně okupovaných území. Proto nelze volby do Státní dumy považovat za legitimní a civilizované země by neměly uznávat jejich výsledky, protože to vše probíhá v rozporu s mezinárodním humanitárním právem.

Na pozadí utrácení obrovských peněz za agresi po celém světě a okupaci cizích zemí klesá životní úroveň občanů v samotném Rusku stále rychleji. Výsledkem je, že stále více Rusů je nespokojeno s politikou vládnoucí kliky a tváří Jednotného Ruska a osobně Putina, jehož základem je státní terorismus. Omezují se práva občanů, roste role bezpečnostních sil, které poskytují výhody zkorumpovaných úředníků, a lidé se ochuzují.

  Ostřelování Konstantinovky. Další válečný zločin Moskvy.

To vše ještě zhoršila pandemie a zejména nezodpovědnost kremelských vůdců při ochraně Rusů před covidem. Kremlská propaganda nadále lže o „vítězství“ nad koronavirem a o tom, že ruská vakcína Sputnik V je účinná a očkování probíhá podle plánu a situace je pod kontrolou.

Situaci můžete změnit, ale musíte to chtít a věřit tomu. Rusové takové možnosti nevěří a ani takový nástroj, jakým jsou volby, nepovažují za něco důležitého.

Výsledek těchto voleb je proto již znám, vyhraje je Kremlská klika – vládnoucí strana nejbohatší země planety (Rusko vlastní téměř polovinu všech světových přírodních zdrojů), jejíž staří lidé pobírají důchod méně než náklady na toaletní kartáč v paláci jeho vládce. Vláda, která svým lidem odebírá právo na slušný život, jí bere právo do budoucnosti a dává jí místo obslužného personálu pod Putinovou oligarchií.

Moderní Rusko není jen výzvou, je skutečnou hrozbou pro mír. A otázka Krymu je již starostí pro všechny. Po obsazení poloostrova Ruská federace připravuje jeho vybavení jadernými zbraněmi. Pozorovatelé z mezinárodních organizací nemají povolený vstup na území poloostrova (MAAE, OSN, OBSE).

Vzhledem k hrubému porušování dohod v oblasti kontroly zbrojení a v jiných oblastech je načase zvážit otázku souladu Ruska se statusem stálého člena Rady bezpečnosti OSN. Kreml nemá právo provádět tuto důležitou misi, protože již dlouho přestává chránit a zajišťovat mezinárodní mír a bezpečnost.

Výše uvedená fakta naznačují, že se Ruská federace nyní změnila v hlavního agresora a teroristu na světě, přičemž popírá veškeré důkazy o této skutečnosti.

Hlavním faktorem by však měl být faktor porozumění a porozumění celému civilizovanému světu, a zejména Evropě, toho, s kým mají co do činění, a pochopení neochoty vidět „ruský svět“ ve středu Evropy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com