Rusko je znovu odsouzeno za krádež. Moskva ukradla vakcínu.

seznamzpravy.cz

Konzistence je znakem stability a spolehlivosti. Ale v případě Ruské federace tento vzorec nefunguje (Moskva je v zásadě cizí všemu, co je pro civilizované země charakteristické), a pokud mluvíme o stabilitě, pak to – ve vztahu k Ruské federaci – je uzavřené v neustálém porušování norem mezinárodních vztahů a univerzálních hodnot.

Krádež, při níž byla Moskva tradičně „spatřena“, byla tentokrát zaměřena na nejoblíbenější téma současnosti – vakcínu proti koronaviru.

Asi před rokem měla britská bezpečnostní služba podezření, která jsou nyní potvrzena konkrétními důkazy – Rusko ukradlo z Velké Británie očkovací látku AstraZeneca.

Den předem se v médiích objevila informace, že ruští špioni ukradli recept na vakcínu přímo z oxfordské laboratoře. Kdy přesně ke krádeži došlo, není upřesněno, podle novinářů však bylo dost času na to, aby pozdější imunologové mohli na základě britského vývoje vytvořit vakcínu Sputnik.

Tato skutečnost je dalším potvrzením pravé tváře Moskvy a podnětem k zamyšlení pro evropské politiky.

Členové britského parlamentu proto vyzvali, aby brali ruskou špionáž vážněji. Je příznačné, že v této záležitosti dochází k závěru poslanců, kteří projevili důvěru v to, že „Velká Británie má nejlepší vědce a výzkumná centra, ale Rusko má pravděpodobně nejlepší špiony“.

Současně se britské úřady ke zprávě zatím nevyjádřily, ale ani to nepopřely. „Nemohu to konkrétně komentovat, ale bylo by spravedlivé předpokládat, že neustále existují cizí státy, které by chtěly získat důvěrné informace, včetně někdy obchodního tajemství, někdy vědeckého, duševního vlastnictví, neustále se ho snaží získat a v kyberprostoru.“ to se děje úplně ne jako obvykle, a musíme na to být obzvlášť ostražití, “řekl vedoucí ministerstva vnitra Britského království.

„Obávám se, že žijeme ve světě, kde existuje státní aktivita zaměřená na průmyslovou a ekonomickou špionáž, kybernetické útoky a tak dále,“ dodal ministr.

  Summit Putin–Lukašenko jen stvrdil závislost Běloruska na Rusku

V samotné Ruské federaci se pokusili minimalizovat účinek zveřejnění článku usvědčujícího Rusko z krádeží s tím, že tvrzení byla lehkovážná.

„Britská média uvádějí, že ruský Sputnik V je údajně založen na studii vakcíny Oxford / AstraZeneca – další falešné zprávy a očividné lži založené na anonymních zdrojích,“ uvedla Ruská federace.

A vedoucí střediska, kde byla „vyvinuta“ ruská vakcína, označil verzi o krádeži formulace „AstraZeneca“ za nejsměšnější mýtus o „Sputniku V“. Zároveň připustil, že ruské a britské vakcíny jsou si opravdu podobné, a domnívá se, že materiál o krádeži „dokonalé Ruské federace“ propagují odpůrci „úspěchu“ vakcíny „Sputnik“.

O „úspěších“ ruské drogy je možné hovořit dlouhodobě, ale nejmarkantnějším důkazem „úspěchů“ je zcela neúspěšná kampaň očkování občanů Ruské federace a zamezení šíření koronavirové infekce v stát, nad nímž jak ústřední vláda, tak místní představitelé jednoduše zavírali oči …

Mezinárodně uznávaní vyšetřovací experti však hovoří o vysoké pravděpodobnosti krádeže ze strany Moskvy.

V loňském roce se ukázalo, že Rusko a několik dalších zemí se pomocí hackerů pokusilo hacknout britské univerzity a vědecké instituce, aby ukradly údaje o výzkumu souvisejícím s koronavirem, včetně vývoje vakcín.

Informace o krádeži spáchané Moskvou už v zásadě nikoho nepřekvapí. Celá Ruská federace je utkána z naprosté krádeže – od názvu státu po historii, kterou ruská vláda přepisovala od samého počátku své existence.

Hlavním nástrojem, kterým Kreml ospravedlňuje své činy, je absolutní ignorování civilizačních norem a výkřik o jeho spravedlnosti.

Tento příběh je dalším potvrzením podstaty Moskvy, jejích metod a „úspěchů“. A další varování pro celý svět, že při jednání s takovým sousedem musíte být extrémně opatrní a pozorní.

A tak chce působit civilizovaně, neustále se snaží deklarovat svou infuzi do evropského společenství. Chceš tohle?

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com