Koalice Spolu a Pirátů se STAN čeká další jednání o vládě

denik.cz

Druhé jednání o budoucí vládě mají dnes na programu koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a Pirátů se Starosty a nezávislými (STAN). Pětice subjektů na vrcholové úrovni zasedala poprvé minulou středu, kdy se domluvila na vytvoření šesti týmů, které od té doby pracují na sladění programových plánů obou koalic. Dojednat program i koaliční dohodu chtějí strany do 8. listopadu, kdy se poprvé sejde nová Sněmovna.

Na prvním jednání si strany minulý týden dohodly další harmonogram schůzek a vytvořily šest programových týmů. Například skupina zaměřená na školství se od té doby dohodla na tom, že mezi prioritami by měly být modernizace učebních plánů a snížení nerovností ve vzdělávání. Další programová skupina se shodla na zavedení korespondenční volby pro voliče ze zahraničí a pracuje na definici pozice místopředsedy vlády pro digitální transformaci.

Vítězná koalice Spolu a ve volbách třetí koalice Pirátů se STAN se v sobotu 9. října bezprostředně po volbách dohodly na úmyslu vytvořit společně většinovou vládu. V memorandu požádaly prezidenta Miloše Zemana, aby pověřil předsedu ODS Petra Fialu jednáním o sestavení kabinetu a deklarovaly, že nebudou o budoucí vládě jednat s žádným jiným politickým subjektem.

Autor: ČTK

  Deník N: Firma možného ministra Michalika si půjčila od anonymní firmy z Kypru

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com