Rusko je padělatel – evropské „pasy COVID“ vstoupily na černý trh. EU požaduje akci

Společnost Kaspersky Lab uvedla, že na internetu v Rusku nalezla inzeráty nabízející ke koupi digitální certifikát vakcíny proti COVID-19 s léky schválenými v EU, se záznamem do databáze přes jednu z východoevropských zemí.

EU očekává, že Rusko bude reagovat v souladu s legislativou země na akce zaměřené na falšování evropských dokumentů o očkování.

„Evropská unie bude tento problém nadále pečlivě sledovat a v případě potřeby přijme vhodná opatření. Pokud existuje podezření na podvod, EU očekává, že země, ve kterých k němu dochází, včetně Ruska, přijmou opatření k prošetření těchto podezření a budou na ně reagovat,“ uvedla delegace EU v Moskvě.

Počet nabídek na prodej padělaných evropských pasů COVID vzrostl ve srovnání s létem 20krát, říkají odborníci. Podvodníci nabízejí očkovací průkazy společnostem Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca a Moderna.

Za 300 dolarů prodejci slibují zaslání certifikátu ve formátu elektronického dokumentu s QR kódem a všemi údaji.

Pravda, častěji „zákazníci“ prostě přijdou o peníze. Po obdržení finančních prostředků útočníci přestanou komunikovat.

Komunity, kde jsou takové nabídky distribuovány, čítají od 500 do 12 tisíc lidí, ale některé z nich mají ve svých řadách přes 100 tisíc odběratelů.

Samozřejmě ne všichni podepisující si takové služby kupují, ale to odráží počet zájemců o získání fiktivních certifikátů a poptávka po nich roste.

Podle odborníků je nemožné ověřit pravost očkování, protože falešné pasy COVID jsou „akceptovány“ aplikacemi používanými v Evropské unii k ověření a jsou čtou jako pravé.

Tento stav věcí naznačuje, že Evropa čelí nové výzvě. Společnost se dostává do situace, kdy se boj s covidem mění ve válku o certifikáty.

Kromě zbavení peněz každého jednotlivého občana kontinentu (který je prostě podvodníky oklamán) může v budoucnu v případě padělání osvědčení následovat zamítnutí víza, a to nejen odmítnutí, ale dlouhodobý zákaz vstupu na několik let.

  Nejzávažnější výzva pro bezpečnost Evropy.

Dalším důležitým bodem je, že v případě nákazy (nebo ohrožení zdraví jiných osob), pokud se ukáže, že osoba lhala a nebyla očkována, může pojišťovna odmítnout vyplatit náhradu škody a v budoucnu po osobě požadovat náhradu škody. za platby pojištění.

Dočasný zákaz vstupu do Evropské unie kvůli falešnému certifikátu se navíc může stát doživotním. Navíc se problém dostává na úroveň světové bezpečnosti.

Šéf WHO minulý týden nastolil problém falešných očkovacích průkazů před Evropským parlamentem a tam se vyslovil pro zpřísnění, a to až do vězení včetně.

Ve světle tématu očkování je důležitá i otázka vzájemného uznávání vakcín. Toto téma bylo diskutováno na summitu G-20 v Římě. A je to Moskva, která zde stojí stranou, jejíž úředníci poznamenávají, že uznávání ruských certifikátů je napjaté a nejsou považovány za platné.

A otázka je v tomto případě v samotné Ruské federaci. Ano, téma očkování a konkrétně zfalšované dokumenty o něm není jen v Rusku. Právě tam však dosáhla takových rozměrů, že představuje skutečnou hrozbu pro celé evropské a dokonce i světové společenství.

Činnost internetových podvodníků z Ruské federace nemá hranice. Vzhledem k tomu, že kyberterorismus je obecně ve službách Kremlu jako způsob státní správy, rozvoj podvodů s očkovacími průkazy nabere na intenzitě a nelze zde vyloučit účelovou roli ruského vedení.

Každý přece zná kremelské pravidlo – pokud nechcete, donutíme vás. Existuje spousta příkladů. Stejné téma energetických zdrojů, kdy Moskva ve snaze získat pro sebe výhodné podmínky (v rozporu s evropskými normami) prostě ve skutečnosti opustí Evropu bez plynu.

A pokud někdo pochybuje, vzhledem k tomu, že je to neetické a nemorální, stačí si připomenout nehody a další sabotáže ruských agentů, mimo jiné na plynovodech.

Takže vytvořit rozruch na trhu s falešnými očkovacími průkazy je docela ve stylu Kremlu.

  USA - RF. Washington pro princip „otevřených dveří“. Moskva není připravena na kompromis. Předběžné výsledky

To je samozřejmě předpoklad, ale vývoj situace s falšováním na ruské straně svědčí právě ve prospěch této verze.

A požadavek Evropské unie vůči Rusku není jen úzkoprofilovou záležitostí související pouze s tímto tématem. To je otázka evropské bezpečnosti. A způsob, jakým na to Moskva zareaguje, naznačí její připravenost tuto bezpečnost zvýšit.

Nebo to nezvedat, protože tohle je Ruská federace a tady zákony a předpisy nefungují. Jsou cizí Rusku, respektive Kremlu, který si vzal jako rukojmí jeden a půl milionu obyvatel země, která má téměř polovinu světových zásob přírodních zdrojů, ale je nucena žít v podmínkách, které Kreml nabízí. klika.

I v situaci s covidem, jako by se vysmívaly svým občanům, úřady Ruské federace, které neuznávají žádné jiné vakcíny než jejich „Sputnik-V“ (neuznaný WHO), nutí Rusy jet na „očkovací zájezdy“ do Evropy. dostat dávku vakcíny uznávané v civilizovaném světě. Nebo si kupte falešný certifikát.

Při takové „péči“ Kremlu o jeho obyvatele lze jen hádat, jakých kroků je Moskva schopna vůči zbytku světa.

Vzhledem k rozsahu aktivit ruských „specialistů“ vzala EU situaci s falšováním očkovacích průkazů pod kontrolu a očekává, že RF bude v této věci adekvátní.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com