USA neuznávají Putina jako prezidenta.

Kongresmani Steve Cohen a Joe Wilson zaregistrovali v Kongresu USA návrh rezoluce, která navrhuje neuznat Putina jako prezidenta Ruské federace po 7. květnu 2024, pokud se rozhodne zůstat u moci.

Rozsudek poukazuje na volební nesrovnalosti, které umožnily Putinovi setrvat v úřadu, i na nezákonné změny ruské ústavy v roce 2020, které by současnému pánovi Kremlu otevřely možnost ucházet se o další dvě funkční období.

„To mu umožňuje vykonávat další dvě šestiletá prezidentská období po 7. květnu 2024. Plebiscit se konal v extrémních podmínkách, byla odhalena četná porušení, mezinárodním pozorovatelům nebylo umožněno sledovat lidové hlasování. Spojené státy jsou proti ústavním dodatkům, zvláště když chybí nezbytné podmínky pro svobodné a spravedlivé demokratické procesy,“ stojí v rezoluci.

Připomeňme, že Putin byl prezidentem Ruské federace dvě po sobě jdoucí období: první – od 7. května 2000 do 7. května 2008; a druhým je aktuální a konečné datum, které začalo 7. května 2012 a končí 7. května 2024.

Ale 3. července 2020 (po výsledcích hlasování v obou komorách Federálního shromáždění a regionálních zákonodárných orgánech a údajně „národním hlasování“ Putin podepsal dekret o zavedení 206 dodatků Ústavy Ruské federace, včetně „o zrušení omezení jeho funkčního období“ …

Odmítnutí omezení prezidentského období v důsledku těchto dodatků je podle kongresmanů nezákonné a jakýkoli pokus prezidenta Ruské federace Vladimira Putina setrvat ve funkci po uplynutí svého současného a posledního funkčního období dne 7. května 2024 bude sloužit jako základ pro neuznání ze strany Spojených států.

„Nesmíme uznat autokrata, který nedodržuje naléhavá omezení, narušuje volby a porušuje lidská práva,“ řekl Cohen, který je také spolupředsedou Helsinské komise USA.

Pozoruhodné je, že autory dokumentu byli zástupci jak demokratické, tak republikánské strany.

Je třeba poznamenat, že pokud bude usnesení přijato, bude mít poradní charakter. I s přihlédnutím k poradnímu statusu se však jedná o poměrně významný dokument.

  Nová zbraň Kremlu. Potravinová krize.

Ne náhodou na něj Kreml zareagoval rychlostí blesku a označil to za absurdní.

„Američtí kongresmani provádějí zcela bezprecedentní legislativní činnost, která nezapadá do rámce moderních mezinárodních vztahů,“ uvedla Putinova mluvící hlava – Peskov.

„Toto je ukázka toho, že Spojené státy zasahují do vnitřních záležitostí jiných zemí. Takové iniciativy kongresmanů považujeme za nepřijatelné, považujeme to za zasahování do našich záležitostí a jsme přesvědčeni, že pouze Rusové mohou určovat, kdo a kdy má být prezidentem Ruské federace. Žádná jiná země na světě, poslanci žádné jiné země na světě to nemohou tvrdit, “dodal tiskový tajemník ruského prezidenta.

SovFed uvedl, že tato rezoluce je „provokací zaměřenou na narušení vznikající normalizace bilaterálních vztahů“ a hrozil, že pokud bude dokument přijat, přeruší diplomatické vztahy mezi Ruskou federací a Spojenými státy.

Při čtení a poslouchání takových prohlášení z druhého konce světa, zpoza okraje civilizace, vyvstává jedna naprosto rozumná otázka – slyší se?

Chápou všichni tito vůdci ruského státu a jejich hlasatelé význam toho, co říkají? Nebo všem těm tvorům, kteří se přilepili na státní koryto, je to tak jedno, že se ani neobtěžují strávit vlastní citáty.

Když Putinův tiskový tajemník říká, že „činnost kongresmanů nezapadá do rámce moderních mezinárodních vztahů“, vyvstává otázka: kde je Kreml a kde jsou normy mezinárodních dohod?

A když tentýž Peskov prohlašuje, že „USA zasahují do vnitřních záležitostí jiných zemí“, rád bych se zeptal kremelského herolda – už jste rozehnal své diverzanty, kteří zasahovali do amerických voleb?

A hrozby ze strany ruské vládnoucí elity – přerušení vztahů s Amerikou – vypadají jednoduše směšně. Chtěl bych se zeptat – co udělají vaši oligarchové, jejichž všechny úspory jsou uloženy v amerických bankách a jejichž vily se nacházejí na oceánem omývaném pobřeží Spojených států.

  Neděsme lidi, covid zvládáme, řekla primářka infekčního oddělení Bulovky

Možná tito oligarchové „velkého Ruska“ nechají všechny své úspory, získané od vlastních občanů, ve Státech? Je to tak jednoduché – z velké lásky k Putinovi a z horlivé solidarity s ním?

Před takovými hlasitými prohlášeními je třeba se dobře zamyslet a co je dobré, Američané ztratí nervy a Rusko se omylem odpojí od SWIFTu. Pak nebude čas na hlasitá prohlášení.

Ať je to jak chce, jedna věc je jasná – Washington vyslal signál do Moskvy a tento signál je zcela jasný. Kreml tuto zprávu slyšel a soudě podle reakce byl spíše nervózní, což znamená, že měl strach.

Můžete si nafukovat tváře, jak chcete a vydávat se za velkého císaře v čele velmoci, ale ve skutečnosti je vše úplně jinak – směšné a směšné.

A termín pro podimperátora je jen do roku 2024, odtamtud mu to bylo jasně řečeno – od státu, který je skutečným vůdcem planety.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com