Při nehodě severomakedonského autobusu v Bulharsku zahynulo pětačtyřicet lidí

Nejméně pětačtyřicet lidí, včetně dvanácti dětí, přišlo o život při nehodě autobusu ze Severní Makedonie, který v úterý časně ráno havaroval na dálnici na jihozápadě Bulharska. Autobus po nehodě, ke které došlo okolo 02:00 SEČ, vzplál, uvedla místní média.

V autobusu se severomakedonskou registrací cestovalo celkem dvaapadesát lidí. Sedm přeživších – dvě ženy a pět mužů – převezli s popáleninami do nemocnice. Nehodu nepřežil ani řidič, uvedla na svém webu bulharská agentura BGNES, odvolávající se na záchranáře. Citovala také dopravní expertku, podle které je daný dálniční úsek problematický a celé léto se tu opravovaly díry na vozovce.

Zpravodaj ČT v Turecku Václav Černohorský upřesnil, že zatím není jasné, co bylo příčinou nehody. „Jestli to byla lidská nebo technická chyba, to se dozvíme v průběhu vyšetřování,“ uvedl.

Dodal, že podle prvotních informací bulharských úřadů autobus začal hořet po nárazu do svodidel a důvodem, proč zemřelo tolik lidí, je to, že se po nárazu zřejmě nějakým způsobem dostal do pozice, ve které z něj nebylo možné utéci. „A těch sedm lidí, kteří podle dosavadních informací tuto tragickou nehodu přežili, se zachránilo tím, že vysočili z oken,“ doplnil.

Předseda severomakedonské vlády Zoran Zaev vyjádřil lítost nad neštěstím a soustrast pozůstalým s tím, že jej o nehodě informoval úřadující bulharský premiér Stefan Janev.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz

  Rusko se rozvětvuje do žoldáckých sítí soukromých vojenských společností, aby destabilizovalo situaci v Evropě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com