Rusko přivezlo do Luhanska podezřelé kontejnery označené českou společností. Připravují se provokace?

Do okupovaného Luhansku dorazil další ruský konvoj s „humanitární pomocí“, který v kontejnerech označených českou firmou dodává zboží Luhanské lidové republice.

Podle oficiálních informací okupačních úřadů dorazil 105. „humanitární konvoj“ do Luhanska 23. prosince. Zástupci Moskvy v Luhanské lidové republice tvrdí, že vozidla dodala 88 tun zdravotnického vybavení a léků.

Dobrovolníci z mezinárodní zpravodajské komunity InformNapalm mezitím při vykládání upozornili na jednu fotografii.

Na kontejneru je zřetelně vidět nápis „UJP PRAHA“ . Jedná se o českou společnost, která se specializuje na výzkum a vývoj v mnoha odvětvích. Její odborníci se zabývají například letectvím, energetikou, chemií, petrochemií a strojírenstvím. Kromě toho společnost nabízí široký sortiment obalů pro přepravu a skladování radioaktivních zářičů.

„Zajímalo by mě, zda si tato společnost uvědomuje, že její výrobky a zařízení jsou dodávány z Ruské federace na okupovaná území Ukrajiny. Možná, že v nedávné době došlo k dodávkám techniky od této české firmy do Ruska, pak byla tato várka pravděpodobně odeslána do Luhanska,“ poznamenali dobrovolníci.

Vůdce nelegální Doněcké lidové republiky Denys Pušilin zároveň tvrdí, že ukrajinské ozbrojené síly mají údajně sbalené chemické zbraně, které jsou připraveny ke shození z bezpilotních letounů. Zároveň jsou tyto informace v maximální možné míře reprodukovány ruskými médii.

Po Putinově tiskové konferenci vůdce „DNR“ obvinil USA z dodávek chemických zbraní na Ukrajinu.

Jak jsme již informovali, 21. prosince ruský ministr obrany Sergej Šojgu prohlásil, že v Donbasu se nacházejí zástupci amerických PMC, kteří připravují sérii provokací s použitím chemických složek. USA se k ministrovým obviněním vyjádřily.

  V Budapešti demonstranti žádali rezignaci Orbána kvůli nahrávce o krytí korupce

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com