USA uvalily sankce na ruské oligarchy i rodinu mluvčího Kremlu

Spojené státy dnes v souvislosti s invazí na Ukrajinu uvalily sankce na ruské oligarchy a politiky. Je mezi nimi i rodina kremelského mluvčího Dmitrije Peskova, 12 poslanců ruské Státní dumy a deset členů správní rady ruské banky VTB. S odvoláním na americké ministerstvo financí to uvedla agentura Reuters.

Mezi osobami, které se nově objevily na stále se rozšiřujícím americkém sankčním seznamu, je i Peskovova manželka Taťjana Navková a jejich dvě dospělé děti, Nikolaj Peskov a Jelizaveta Peskovová. Spojené státy také zmrazí majetek ruskému miliardáři Viktorovi Vekselbergovi a 12 členům ruské dumy, včetně jejího předsedy Vjačeslava Volodina.

„Úřad pro kontrolu zahraničních aktiv (OFAC) při ministerstvu financí Spojených států dnes vydal nové kolo sankcí namířených proti ruským a kremelským elitám, oligarchům a ruským politickým a národním bezpečnostním představitelům, kteří podporují brutální a nezákonnou invazi ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajinu,“ uvádí americké ministerstvo financí.

OFAC zařadil na sankční seznam i deset osob, které tvoří správní radu druhé největší ruské banky VTB.

ČTK

  ‚Dost bylo modliteb, je čas přijmout nějaká opatření.‘ Biden oznámil nová opatření pro kontrolu zbraní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com