Bude si Západ nárokovat území Ukrajiny?

Český politolog Oskar Krejčí v komentáři k návštěvě předsedů vlád Polska, České republiky a Slovinska v Kyjevě řekl, že ve chvíli, kdy se Ukrajina dnes nachází, by neměla zapomínat, že má otázky i západním směrem. a mohou být zájemci o toto území.

Kyjev by neměl zapomínat, že kromě dotazů na východní hranici Ukrajiny může někdo nastolit i otázku západní hranice,“ řekl politolog pro Parlamentní listy.

Je pravda, že neupřesnil, kdo přesně si může nárokovat západ Ukrajiny, pouze naznačil, že je mnoho těch, kteří to chtějí.

Krejčího slova odrážejí rétoriku některých bývalých poslanců Nejvyšší rady Ukrajiny, kteří opakovaně vyjadřovali předpoklad rozdělení území ukrajinského státu mezi Polsko, Maďarsko a Rumunsko.

Inu, toto téma není nové a pravděpodobně by si někdo ve výše uvedených zemích opravdu rád ukousl kousek ukrajinského koláče.

Ale v situaci, ve které se Evropa dnes nachází, je stěží nutné mluvit o perspektivách pouze Ukrajiny.

Ano, Kyjev měl čas od času neshody se svými sousedy a ty neodešly ani nyní. Stačí připomenout spory mezi Ukrajinou a Maďarskem o postavení maďarských menšin v pohraničních oblastech.

Země sousedící s Ukrajinou však v současné situaci trápí něco jiného. Budapešť i Bukurešť a Varšava se dnes obávají, jak se nestát dalším terčem agrese z Kremlu.

A z tohoto pohledu je pro ně velmi důležité sjednotit se a podpořit Kyjev, protože jedině vítězství Ukrajiny zaručí jejich bezpečnost.

Pokud se budeme bavit o tom, co se stane v případě pádu Kyjeva, prognózy pravděpodobně nepotěší státy sousedící s Ukrajinou.
A zde se nabízí otázka – proč se takové domněnky dělají právě teď. Co to je – touha po propagaci, humbuk na módní téma nebo jen lehkomyslnost českého politologa.

Chcete-li odpovědět na tuto otázku, musíte pochopit – kdo je Oscar Krejčí. A otevřením tohoto závoje se mnohé vyjasní.
Krejčí, který byl podmíněně odsouzen již v 19 letech (mladý Oskar byl zadržen při pokusu o ilegální přechod hranic s Rakouskem), byl na poli vymáhání práva.

  Putinovy válečné zločiny proti Ukrajině: Proč jsou dodávky zbraní jediným správným řešením?

Kariéra současného politologa ale šla nahoru poté, co vstoupil do Komunistické strany Československa, což mu umožnilo vstoupit na Univerzitu Karlovu.

Důležitý je další bod, který objasňuje a vysvětluje Krejčího další jednání – od roku 1975 až do konce komunistického režimu byl tajným agentem StB (Československé tajné služby).

Nebyl ale řadovým zaměstnancem – na této pozici dohlížel i na další agenty. Učil, byl na dlouhodobých služebních cestách po SSSR a USA. Řadu let byl spolu s vědeckou činností pracovníkem útvaru státní bezpečnosti ČSR.

V letech 1989-1990. Byl poradcem dvou premiérů komunistické vlády Československa.

Vše výše uvedené hovoří o jasném Krejčího zaměření na komunistickou ideu, respektive na ty, kteří za ní stáli. A stále stojí.

Asi není tajemstvím pro nikoho, kdo je dnes nejhorlivějším zastáncem obnovení metod KGB SSSR a jejich poboček v zemích socialistického tábora.

Nemýlíte se – jde o bývalého KGB-istu Putina – neúspěšného špióna s volacím znakem „krtek“ a velmi výmluvnou přezdívkou „dopalek“.

A dnes tato „můra“, terorizující celý civilizovaný svět, zapletená do války s Ukrajinou, chápe, že ukrajinská kampaň je ztracena. A potřebuje nové výzvy, které může vrhnout do Kyjeva.

Ale jako vždy ne vlastníma rukama. Ostatně vše, co kremelský trpaslík udělal, vždy skončilo neúspěchem. Kde se objevil Putin, tam byly ruiny, chaos, pustina.

Vše, čeho je kremelský degenerát přežívající z mysli schopen, je zabíjet a ničit. A začal s vlastními lidmi.
V boji o moc vyhazoval špionážní „zadek“ do povětří domy ve svém státě, obviňoval z toho Čečence a získával politické body.

A dnes byl „mol“ v těžké situaci. Stejně jako tam uvízl Hitler po útoku na Polsko v roce 1939 a teprve podpora jeho přítele Stalina, který bodl polský stát kudlu do zad, pomohla rozpoutat a rozvinout druhou světovou válku.

  "Česká republika, Rakousko, Švýcarsko nikam nepůjdou - budou také rozdrceni." Lukašenko oznámil globální přerozdělení světa.

Putin, který se zapojil do války proti Ukrajině, také počítal s rychlým a krásným vítězstvím. Ale dostal se do problémů, zjevně přecenil schopnosti své „druhé armády světa“.

A jeho schopnosti jako vrchního velitele se pro něj také ukázaly být příliš nafouknuté. Kampaň na Ukrajině jednoznačně uvázla. Putin nemá takového přítele, kterého měli nacisté jako komunisté, a tak hledá způsoby alternativního vlivu na Ukrajinu.

Hybridní válka vedená Kremlem zahrnuje všechny metody. A další bývalý důstojník KGB vstoupí do arény (ačkoliv tam žádní bývalí nejsou) a začne houpat člun.

Putin dnes potřebuje rozbít alianci, která vznikla na podporu Ukrajiny v Evropě a ve světě. Evropské země si uvědomily všechnu podlost a šílenství kremelské kliky a spojily se na podporu Kyjeva a uvědomily si, že by mohly být další.

A „okurrk“ vrhá do boje nové bojovníky neviditelné fronty. Ti staří – Zeman, Orban a jim podobní, jsou také v řadách a pravděpodobně budou stále hrát roli v moskevském scénáři, ale je důležité mít nový spotřební materiál a Krejčí se k tomu velmi hodí.
Pravděpodobně je o něm spis v archivech jeho vlastní speciální služby, a to je nejlepší zárukou jeho „loajality“ Putinovi.
Existuje hrozba ze strany sousedních států pro Ukrajinu – ano, existuje. A už se to realizovalo – taková hrozba byla pro Kyjev – Moskvu, která ukázala svou pravou podstatu.

Existuje nějaká hrozba ze strany západních sousedů pro Ukrajinu? Bylo by správnější říci, že existují otázky, jako v jiných sousedních zemích. Ale jsou zcela řešitelné.

Krejčí, který hodil do éteru téma rozdělení Ukrajiny mezi její západní sousedy, jasně hrál s Putinem. Byla to ruská média, která okamžitě replikovala článek politologa, čímž se stal top zprávou.

Kreml potřebuje rezervy k útoku na Ukrajinu. Moskva už své vyčerpala a informačním kurvám z Ruska (tzv. médiím Ruské federace) nikdo na světě nevěří.

  Hry vysychající mysli aneb duch třetí světové války

Proto musíme zapojit „nezávislé“ odborníky, jako je Krejčí.

Svět však již není stejný. A je nepravděpodobné, že Putinovi pomůže bývalý zaměstnanec československých speciálních služeb. Ve válce proti Ukrajině Kreml trpí ostudným fiaskem a všichni to chápou, snaží se distancovat od Ruské federace a Putina osobně.
A v díle Zemana a jemu podobných pokračují jen osamělí Kreyches a doufají, že posbírají alespoň drobky z kdysi štědrého kremelského stolu.

Svět se změnil a vítězství Ukrajiny zaručí bezpečnost a prosperitu Evropy.

Sláva Ukrajině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com