Střelecký útok v Tel Avivu si vyžádal dva mrtvé a osm zraněných

Při střeleckém útoku v centru Tel Avivu dnes přišli o život nejméně dva lidé a dalších osm jich bylo zraněno. Policie uvedla, že po útočníkovi pátrá, a vyzvala obyvatele, aby se vyhnuli místu incidentu a nevycházeli. Izrael v poslední době čelí největší vlně teroristických útoků za několik let. Za poslední měsíc při nich zahynulo 13 lidí.

Dnešní střelba se odehrála v rušné čtvrti s několika bary a restauracemi. Záchranná služba sdělila, že obdržela hlášení o střelbě z několika míst a že převezla do nemocnice šest lidí ve vážném stavu. Dva lidé podle Ichilovy nemocnice podlehli zraněním. Čtyři z postřelených jsou ve vážném stavu a lékaři je nyní operují. Další dva lidé jsou ve středně vážném stavu a dva mají lehčí zranění.

„Terorista zahájil palbu zblízka a poté pěšky utekl. Několik lidí je zraněno,“ řekl policejní mluvčí Eli Levy izraelskému 13. kanálu. „Neopouštějte své domovy. Nevystrkujte hlavu z okna. Nechoďte na balkony,“ dodal.

Televizní záběry zachytily, jak ozbrojení policisté pátrají po útočníkovi v Dizengoffově ulici a menších postranních ulicích. Na místě je také policejní vrtulník. Podle listu The Times of Israel strážníci obklíčili dům v Dizengoffově ulici, kde by se útočník mohl skrývat.

ČTK

  Lavrov nevidí možnost domluvit se s Trumpem na kontrole zbrojení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com