Zelenskyj dorazil do Polska, oznámil poradce polského prezidenta

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dorazil do Polska, kde bude jednat se svým protějškem Andrzejem Dudou. Informovala o tom polská televizní stanice TVN24 s odvoláním na poradce polského prezidenta pro zahraniční politiku Marcina Przydacze. Polsko patří k zemím, které Ukrajinu čelící ruské agresi nejvíce podporují.

„Mohu říci, že prezident Zelenskyj překročil polskou hranici,“ potvrdil ráno poradce polského prezidenta stanici TVN24.

Ukrajinského prezidenta dnes ve Varšavě čeká jednání s Dudou o bezpečnostních otázkách, ale i o ekonomické spolupráci nebo o tématech týkajících se polsko-ukrajinské historie, uvedl dříve v rozhlasové stanici RMF FM Przydacz. Prezidenti spolu budou mluvit i o dovozu ukrajinského obilí do Polska, kde si zemědělci stěžují na to, že polský trh zaplavila levnější ukrajinská produkce.

Polsko patří k zemím, které nejvíce podporují Ukrajince čelící už více než rok ruské agresi. Pomáhá jim vojensky a slouží také jako logistické centrum pro dopravu vojenského materiálu na Ukrajinu. Polsko rovněž přijalo v absolutních číslech nejvyšší počet ukrajinských uprchlíků, za posledních 13 měsíců více než milion, píše agentura Reuters.

ČTK

  Hostitelka schůzky ministrů G20 Marsudiová vyzvala k ukončení války na Ukrajině

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com