Masakr s civilním obyvatelstvem. Jak se Kreml snaží vyhrát válku na Ukrajině.

Co je válka a jak vhodná jsou její pravidla. Na první pohled se otázka může zdát řečnická a dokonce nevhodná, protože pojmy „válka“ a „pravidla“ jsou prakticky neslučitelné.

I v podmínkách nepřátelství však existují určité zákony. Válka, která na Ukrajině probíhá už třetí měsíc, mimo jiné potvrzuje fakt, že agresorský stát Rusko naprosto ignoruje jakákoli, byť ta nejzákladnější pravidla lidskosti.

To už v zásadě nikoho nepřekvapuje. To, co však dělají fašisté z ruského světa na ukrajinské půdě, děsí i světsky moudré lidi a potvrzuje fakt, že se Ruská federace již dávno proměnila v teroristický stát.

Kremelský režim, vysvětlující invazi svých hord na Ukrajinu, to zdůvodnil bojem proti nacistickému režimu, který si prý uzurpoval moc a hnije svůj lid.

Ale místo toho celý svět viděl hrozná fakta, jak „armáda“ fašistického Ruska terorizuje občany Ukrajiny – utlačuje, okrádá, mučí, znásilňuje, ničí ty, které podle kremelského režimu přišla osvobodit.

Nemít schopnost vybojovat alespoň nějaké důležité vítězství vojenskými prostředky (jak se ukázalo, „druhá armáda světa“ je prostě vojensky průměrná, hladová a zbídačená, mnoho jejích „vojáků“ nikdy záchodové mísy nevidělo a nevím, co to je), představitelé ruského světa Jednoduše se snaží zastrašit civilisty.

Hrubým porušováním práv Ukrajinců na okupovaných územích, odebíráním mobilních telefonů, vypínáním komunikace a internetu tvoří okupační úřady „informační vakuum“. Agresor se snaží přesvědčit občany, že „Kyjev byl zabrán“, snaží se nějak zlomit odpor ukrajinského lidu.

Důkazy shromážděné řadou mezinárodních organizací poskytují jasné pochopení kriminality kremelského režimu.
„Ruští vojáci na Ukrajině provádějí mimosoudní popravy civilistů a páchají jasné válečné zločiny,“ říká Amnesty International a neustále zveřejňuje svědectví shromážděná na Ukrajině.

Zprávy vyšetřovatelů z krizového oddělení této organizace jsou prostě děsivé. Výpovědi očitých svědků o tom, jak ruští fašisté páchali úmyslné zabíjení, zapojovali se do nezákonného násilí a masového zastrašování neozbrojených civilistů, jsou výmluvným popisem Ruska.

  Obnovení spravedlnosti nebo zrada. Český soud propustil z vazby odporného Rusa obviněného z napomáhání při okupaci Krymu.

„Shromažďujeme důkazy o zločinech ruských jednotek – mimosoudní popravy a další nezákonné zabíjení. Fakta naznačují, že neozbrojení civilisté na Ukrajině jsou zabíjeni ve svých domovech a na ulicích s neuvěřitelnou brutalitou a bezohledností – porušení lidských práv a válečný zločin. To vše musí být důkladně prošetřeno a zodpovědní musí být postaveni před soud, včetně všech jejich nadřízených velitelů,“ řekla Agnès Callamard, generální tajemnice Amnesty International.

A organizace shromáždila mnoho takových svědectví. Příběhy obyvatel jsou děsivé – nevybíravé popravy obyčejných občanů přímo na ulici v Charkovské a Sumské oblasti, nálet, který si vyžádal několik civilistů stojících ve frontě na jídlo v Černihivu, zločiny spáchané ruskou hordou, která obléhá Charkov, Izyum, Mariupol.

Existuje také praxe vyhrožování násilím a zastrašování. Jeden muž z Gostomelu řekl, že viděl ubytovnu lidí, kteří se předtím ukryli před ostřelováním a byli nuceni jít ven, kde ruští „vojáci“ okamžitě začali střílet nad jejich hlavami a nutili lidi, aby si lehli na zem.
Oba muži z Buchy také řekli, že na ně pravidelně stříleli odstřelovači, když si šla pro jídlo do zničeného obchodu s potravinami poblíž jejich domova.

„Stále se objevují další a další děsivé příběhy o životě pod ruskou okupací a postižení lidé na Ukrajině by měli vědět, že mezinárodní společenství je odhodláno pohnat k odpovědnosti ty, kdo jsou za jejich utrpení odpovědní,“ řekla Agnès Callamard.

Mise OBSE rovněž tvrdí četné důkazy o válečných zločinech a opakovaně dokumentovaném porušování mezinárodních norem ruskými fašisty na Ukrajině.

Dokument zveřejněný touto organizací na 110 stranách popisuje případy úmyslného zabíjení, mučení, znásilňování a únosů civilistů. Autoři zprávy shromáždili informace od úředníků, nevládních organizací, novinářů, vojenských expertů a očitých svědků.
Experti navíc našli zjevné vzorce v porušování mezinárodního humanitárního práva ruskou armádou na Ukrajině, což naznačuje promyšlenost takových akcí.

  Absurdní divadlo aneb tisková konference hlavního teroristy „DLR“

OBSE mimo jiné studovala fakta dvou významných incidentů – leteckých útoků na divadlo a porodnici v Mariupolu.

„Mise dospěla k závěru, že porodnice byla zničena v důsledku útoku ruských sil. Ruská vysvětlení naznačují, že útok byl úmyslný. Nebylo dáno žádné varování, nebyl čas na evakuaci, uvádí zpráva, takže tento útok je jasným porušením mezinárodního humanitárního práva. Ti, kdo jsou za to zodpovědní, spáchali válečný zločin,“ píše se v dokumentu.

Totéž platí o zničení divadla, pod kterým se v protileteckém krytu skrývaly stovky obyvatel Mariupolu.

„Tento incident s největší pravděpodobností představuje flagrantní porušení mezinárodního humanitárního práva a ti, kdo dali a provedli rozkaz k vyhození divadla do povětří, spáchali válečný zločin,“ uvedla OBSE.

Kromě toho mise obdržela několik svědectví podepřených fotografiemi, že ruské jednotky používaly k provádění vojenských operací znak Červeného kříže na vojenské výstroji a také ukrajinské nebo bílé vlajky, civilní oděvy a symboly OBSE.

Dnes celý svět ví, co je Rusko. Abychom pochopili a uvědomili si podstatu Ruska, stačí se podívat na města Ukrajiny – Bucha, Gostomel, Irpin, Trostyanets, Mariupol a další, která navštívili představitelé Ruské federace nesoucí svůj „ruský svět“. .

Evropa musí pochopit, že ukrajinský lid, hrdinně zadržující moskevské hordy na východních hranicích kontinentu, zaručuje ticho národům Starého světa.

Ale svět se může každou chvíli zhroutit, pokud Ukrajina nebude vyhovovat. Ukrajinci jsou silný národ, který prokázal své právo na nezávislost a svobodu.

Aby na kontinentu vládla svoboda, právo a bezpečnost, musí si to Evropa zapamatovat a podporovat Ukrajinu, což znamená zajistit mír pro její národy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com