Lend-lease pro Ukrajinu je západem éry neúspěšného císaře

Svět čekal na 9. květen. Přesněji, očekávali Putinův projev – jako něco děsivého, možná červeného tlačítka.

Ale místo velkého, epického projevu, slov jako slavný gettysburský projev svobodumilovného Abrahama Lincolna nebo fultonský projev velkého Churchilla, celý svět slyšel nezřetelnou výslovnost kremelského trpaslíka a viděl zchátralého, slabého a, celkově už není ničeho schopný Putin.

Ale 9. květen nebyl promarněn. A prezident Ruské federace toho dne dostal od vůdce amerického národa další, možná nejmocnější „dárek“, kterým se pro Ruskou federaci nestal sám Putin.

Americký prezident Joe Biden v pondělí večer podepsal zákon S. 3522 Lend-Lease to Defend Ukraine’s Democracy 2022, který umožní zrychlený program pomoci ukrajinskému státu a může sehrát rozhodující roli při porážce ruského nacismu.

„Prezident dnes schválil zákon o půjčce a pronájmu, který rozšiřuje sadu nástrojů pro poskytování zbraní a vybavení Ukrajině,“ řekla mluvčí Bílého domu Jen Psaki.

Návrh zákona o půjčkách-pronájmech a obraně demokracie na Ukrajině schválily minulý měsíc obě komory Kongresu USA (Senát dokument jednomyslně podpořil 6. dubna, Sněmovna reprezentantů – 28. téhož měsíce).

Tento dokument umožňuje prezidentovi USA využít program lend-lease pro urychlený transfer zbraní, vojenského vybavení, léků, potravin atd. na Ukrajinu a přijímající země zaplatí náklady na to, co obdržela později.

Je symbolické, že Dokument byl podepsán přesně 9. května, v den, který Kreml povýšil na kult. V době, kdy celá Evropa 8. května uctívá památku padlých hrdinů, pořádá Moskva své slavnosti na 9.

Program Lend-Lease fungoval během druhé světové války a umožňoval včas poskytnout spojencům zbraně k porážce nacismu, který se pak zdál zůstat navždy v tom – minulém tisíciletí.

Taková praxe však byla potřebná již v novém, třetím tisíciletí, aby bylo možné čelit přívržencům neonacismu, přinášejícího do Evropy novou vlnu misantropie, nyní nazývanou „ruský svět“.

  Lukašenko pálí mosty. Terorismus v srdci Evropy.

Schválení takového dokumentu znamená, že poskytování vojenské pomoci Ukrajině se skutečně zrychlí a její objem se výrazně zvýší.
Americké hlavní bitevní tanky třetí generace M1A2 „Abrams“, americká bojová vozidla pěchoty M2A3 „Bradley“ a bojová průzkumná vozidla na nich založená (M3A3 „Bradley“), samohybné dělostřelecké lafety M109A6 „Paladin“, vícenásobné odpalovací raketové systémy na kolový podvozek rodiny „HIMARS“, univerzální odpalovací zařízení RSZV M270 MLRS, protiletadlové raketové systémy „NASAMS 2“ a „Patriot“ (pro protivzdušnou obranu a protiraketovou obranu) a multifunkční lehké stíhačky 4. generace F-16 C / D.
Seznam je působivý, ale není to úplný seznam toho, co Ukrajina obdrží v důsledku podpisu zákona o půjčce a pronájmu americkým prezidentem.

Jak vidíte, pochopení je stále jasnější, že Putin všechny přehrál. A především sebe.

To opět svědčí o tom, jak chybné bylo rozhodnutí Fuhrer-losera, sběratele říše, zaútočit na Ukrajinu.

Ve skutečnosti jediným rozhodnutím podimperátor připravil Rusko o to, čeho se celou dobu drželo – jeho velikost, která byla, jak je nyní jasné, založena pouze na padělcích.

Putin se opravdu chtěl zapsat do dějin a zřejmě se mu to podařilo. Ne každý vládce Pižma ji srazil tak nízko. Putin ukázal světu a především Rusům, že Rusko je obrovský mýtus.

Jak brzy si to obyvatelé Ruska uvědomí, je řečnická otázka. A je důležitý – jen pro sebe. Předně ve smyslu sebezáchovy – ve fyzické rovině otázka sebepřežití. Protože to už asi nebude mít etnický ani státně-politický význam, protože Putin udělal vše pro to, aby Ruská federace přestala existovat jako jediná mocnost.

Moskva se dnes nachází v situaci, kdy se celá civilizovaná komunita shromáždila proti agresi Kremlu ve jménu míru na celém světě.
Projev kdysi děsivého vůdce „nejskvělejšího“ státu planety se proměnil, mírně řečeno, v nepřesvědčivé brečení, upřímně řečeno, v posměch.

  Česká republika uvalila sankce na generálního ředitele a spolupracovníky ruského výrobce zbraní

K červenému tlačítku má kremelský gigant samozřejmě stále přístup. Pravděpodobně. I když podle některých konspiračních teorií už o tuto příležitost přišel – inu, jeho okolí si předčasný konec nepřeje.

Jak někdo řekl – „proč šetřit miliardy, okrádat svou populaci po desetiletí, takže to později nebudete moci použít.“

Ruské „vůdce“ samozřejmě poslouchalo obyvatelstvo Ruska a nadšeně čekalo na hlavní věc, kterou měl jejich Fuhrer říci. Pro někoho „to“ mělo být možná to nejdůležitější – věc existence.

Ale neřekl. Takže brečel dlouho naučené fráze – vyprávění, kterými Moskva klame své obyvatele už několik desetiletí. Přitom se zamotal v papírech a ztratil se.

Jelikož se neuskutečnila a možná nejdůležitější, podle plánu samotného ruského Führera, bylo stát se poselstvím Západu, vyděsit ho – přelet Il-86VPK – Putinovo velení místo v případě jaderného úderu.

Vystoupení „nejtajnějšího letadla“ na přehlídce bylo propagandisty tak silně propagováno, že účinek jeho nedostavení se měl ještě silnější dopad než údajný průlet nad hlavami účastníků přehlídky.

Všichni pochopili, že kremelský gigant ustoupil a rozhodl se Západ nevyděsit. Protože se bál. Možná je to signál, že hry s jaderným arzenálem pro Rusko skončily.

Západ dal Putinovi jasný vzkaz – jakmile jeho ruka dosáhne na „červené tlačítko“, bude okamžitě zničen. A – přímo s jeho bunkrem.
Kreml může svému obyvatelstvu vyprávět o velikosti a pokroku vojenské síly Ruské federace. Západní experti dobře vědí, jaký je vojenský potenciál Ruska – dokud jeho Fuhrer bude myslet jen na to, že něco spustí, Spojené státy zničí toho, kdo toto šílenství „vymyslel“.

Letectví se nad Moskvou vůbec nevzneslo. Oficiální verze je počasí. Zde je pro vás bojová letecká síla Ruska – oblačnost jí nedovolila vzlétnout.

  Český prezident varoval před nebezpečím v Afghánistánu

A ačkoli je každému jasné, že jde o přitažený důvod (zjevně „velkému“ Rusku už prostě nezbyla letadla schopná vzlétnout, všechna zůstala na polích Ukrajiny), je zřejmé, že mohou Ani v Kremlu nic nevymyslím. Země 404.

Na přehlídce nebyla vyhlášena všeobecná mobilizace v Ruské federaci, stejně jako válka na Ukrajinu. Na to ostatně čekali propagandisté ​​loajální Kremlu a občané toužící po realizaci svých imperiálních ambicí. Ale Fuhrer už není stejný.

Bylo by samozřejmě špatné tvrdit, že tím to všechno skončilo. Rusko pokračuje ve své krvavé historii na Ukrajině, ničí, znásilňuje, zabíjí.
A pravděpodobně odcházející (kdysi se zdál „věčný“) Putin ještě něco dokáže. Pravda, arogance ruského podimperátora každým dnem klesá na nulu.

Ale svět by měl být připraven na jakýkoli vývoj událostí a sledovat historický okamžik – úpadek Putinovy ​​éry. Snad to je to hlavní, co se ukázalo 9. května na Rudém náměstí v Moskvě.

Eio znamená, že civilizace žije v očekávání, že se zbaví toho, kdo, jak se zdálo, zastínil nejvyššího zločince lidstva – Hitlera. Odchází i jeho nástupce. Jak temnota mizí a vládne světlo. po celé zemi.

Ale teď není čas na odpočinek. A nyní, více než kdy jindy, musí Evropa prokázat jednotu, a tím odrazit pokračující agresi Kremlu. Pomoci Ukrajině ubránit se, zajistit bezpečnost celého kontinentu, který má nejen geografický, ale i hodnotový koncept – Evropy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com